tracking

5 steg for å fikse en dør som knirker

Du må i det minste ha opplevd én dør som knirker. Og det er ganske irriterende å høre denne lyden hver gang døren blir åpnet eller lukket. Den gode nyheten er at det er enkelt å fikse en dør som knirker

Lyden oppstår når dørhengslene er dårlig smurt, eller det er lenge siden sist. En annen grunn kan være at smuss har festet seg til smøremiddelet du har bruk.

I dag får du fem enkle trinn til å fikse en dør som knirker. Du kan gjøre jobben selv.

Dette trenger du

Steg 1: Lokaliser problemet

Før du kan løse problemet må du finne ut hvor problemet er. Hvordan kan du ellers løse saken? Hvilke dørhengsler er det som lager lyd? Legg øret mot hengselet og la noen andre åpne døren sakte, da finner du hvor problemet er. Er det bare ett eller er det flere?

1 fikse en dør som knirker

Steg 2: Fjern smuss

Bruk en ren klut og tørk av de synlige delene av hengslene for å fjerne støvet fra den ytre overflaten. Dette er viktig, så det ikke kommer støv inn i hengselet og gjør saken verre.

2

Steg 3: Fjern eventuelt gammelt smøremiddel

Gammelt smøremiddel og støv blir en fet masse som du må fjerne før du smører hengslene.

For å fjerne dette sprayer du litt WD-40 på hengslene. WD-40 har utmerkede penetrerende egenskaper og fjerner fett og skitt fra undersiden. Den trenger godt inn i kroker og kriker for å fjerne smuss.

Bruk en gammel fille for å tørke opp eventuelt søl.

3 fikse en dør som knirker

Steg 4: Smøremiddel

Når hengslene er rene kan du smøre de igjen. Du kan enten bruke en egnet smøreolje tilgjengelig fra butikken eller gjør det enkelt ved å bruke WD-40 til å smøre med. WD-40 er et fantastisk smøremiddel og er langtidsvarende.

4

Konklusjon

Avslutningsvis er det siste trinnet å teste om dette har fungert. Prøv døren for å se om knirkingen er borte.

Del gjerne tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway.

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company