tracking

Hvordan rengjøre og polerer messinglamper

Messing og gull bringer en varm glød inn i hjemmet. Fra dørhammer og brytere til baderoms-detaljer, møbler og inventar, messing og gull brukes til mye. Gull og messing er korrosjonsbestandige og sterke legeringer, og på grunn av deres eksklusive utseende er de et av verdens mest populære materiell til dekor og møbler. Så hvordan rengjøre og polere messinglamper?

Som alt annet metall, mister også messing og gull med tiden glansen. Du kan imidlertid polere og rengjøre messing for å få de til å skinne igjen. Med riktig messing-rens og poleringsmiddel er det en enkel jobb å få glansen tilbake. Selv med midler du finner lett tilgjengelig i de fleste hjem kommer du langt.

Før du begynner med å rengjøre og polere messinglamper

Før du begynner å rengjøre messing, bør du finne ut om lampen er av rent gull eller messing eller om det er innblandet andre metaller. En enkel måte å finne ut dette, er å bruke en magnet. Fester magneten seg til gjenstanden er det andre metaller, det er på grunn av at magnet ikke fester seg til rent gull eller messing. Er lampen kun belagt med messing eller gull, kan du rengjøre med varmt såpevann. Polering eller rubbing med messing-rens kan fjerne belegget og ødelegge lampen.

Dette trenger du

  • Messingrens (valgfritt)

  • Messingpolish (valgfritt)

  • Varmt såpevann og klut

  • Gammel tannbørste/rengjøringsbørste for å nå sprekker

  • Klut til å tørke med

  • WD-40 Multispray

Steg 1: Rengjør messinglampen

Finn frem en bolle som du fyller med litt varmt vann. Tilsett flytende såpe i vannet og bland godt. Bruk en rengjøringsklut som du gnir grundig over alle overflatene. Du kan også bruke en gammel tannbørste til å rengjøre eventuelle sprekker hvis lampen har intrikat utsmykning. Finner du noen gjenstridige flekker, kan du bruke et messingrensprodukt på disse.

Mange messinglamper er lakkert, disse bør du ikke rengjøre med varmt såpevann. Hvis disse har fått stygge flekker må du bruke en lakk- eller malingsfjerner for å fjerne lakken (følg produsentens råd hvis du er usikker)

1 rengjøre og polere messinglamper

Steg 2: Tørk

Når messinglampen er ren, må du tørke den grundig for å unngå rust etter vannmerker. Bruk en ren og tørr klut til dette.

2

Steg 3: Gi glans til messinglampen

Spray litt WD-40 Multispray i en klut og gni dette med sirkulære bevegelser for å polere lampen. Dette vil gi den en fin glans og beskytte mot støv og korrosjon. Du kan også bruke et messingpuss produkt til dette trinnet.

 

Dine gull- og messinglamper vil fortsette å skinne lenge hvis du rengjør og polerer de regelmessig. Det er viktig å unngå opphopning av støv, smuss og flekker.

3

Forhåndsregler

Her er noen forhåndsregler du bør huske på når du rengjør messing.

  • Ikke bruk kluter med grov overflate. Unngå også stålull og metallbørste, alle disse vil lage riper på overflaten.
  • Et tynt lag med mineralolje eller linolje kan være effektiv for å forhindre misfarging. Påfør oljen etter rengjøring ved hjelp av et mykt håndkle.
  • De fleste gull- og messinglamper leveres med en lakkert overflate. Hvis disse er veldig misfargede, må du først fjerne lakken med en lakk- eller malingsfjerner før du rengjør den. Deretter lakkerer du den igjen.
  • Prøv å unngå å røre gull og messinggjenstander. Olje fra hendene fremskynder nedbrytningsprosessen og reduserer levetiden.

Dine gull- og messinglamper vil skinne i lang tid hvis du rengjør og polerer de regelmessig. Det er viktig å unngå opphopning av støv og smuss. Med de overnevnte tipsene kan du rengjøre og polere alle dine messinggjenstander.

Del gjerne andre tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway Tagg innlegget med #WD40Norway

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company