tracking

Alt du trenger å vite om å smøre dørhengsler

Alt du trenger å vite om å smøre dørhengsler

Er du lei av knirkende dører? Det er da på tide å kjøpe smøremiddel og gjøre noe med det. Å smøre dørhengsler er en enkel prosedyre som ikke trenger tekniske egenskaper. Slik smører du dørhenglser:

Kjøp et passende smøremiddel

Det er viktig å kjøpe et smøremiddel med evne til å penetrere skitten og inn til de innerste flater på dørhengselet. Det anbefales også at smøremiddelet har en tynn dyse, så du enkelt kommer til overalt.

Det finnes en rekke varemerker tilgjengelig å velge mellom. Vi anbefaler selvfølgelig WD-40 Multispray til denne jobben. Ikke bare er den effektiv til å smøre dørhengsler, den kan også benyttes til mange andre formål.

Finn og fjern hengselpinnen

Når smøremiddelet er innkjøpt er neste steg å fjerne hengselpinnen. Hengselpinnen er den som holder døren til karmen, du finner den mellom de flate platene på hengselet. For effektiv smøring er det viktig å ta ut denne.

For å fjerne pinnen må du først åpne døren, så trekke ut pinnen.  I noen tilfeller kan det være mulig å gjøre dette med hendene, men som oftest er det nødvending å bruke verktøy. Drei pinne mot klokken.
Hvis hengselpinnen er rustet eller full av fett, kan den være vanskelig å fjerne. Spray på WD-40 Degreaser for å løsne opp.

Kontroller dørhengselet

Over tid kan hengselet begynne å ruste eller det kan endre form. Det er nå du kan utføre reparasjoner hvis det er nødvendig. Hvis hengselpinnen er bøyd, eller veldig skitten eller fettete, kan de være lurt å bruke litt tid på vedlikehold.

WD-40 sørger for å fjerne rust og beskytter mot fremtidig korrosjon. For at døren skal fungere optimalt er det viktig at hengselpinnen er vedlikeholdt og i god stand.

Rens alle delene

Nå som alle delene i dørhengselet er separert er det viktig å rense de. Spray på WD-40 Multispray og la det virke noen minutter. Bruk en ren klut til å tørke de rene for smuss og fett.

Påfør smøremiddelet

Påfør WD-40 Multispray nok en gang og tørk av overflødig væske. Dette gjør hengselet motstandsdyktig mot korrosjon. Da gjenstår bare sette sammen pinnen og hengselet, og få døren på plass. Du kan nå nyte stillheten.

Så enkelt er det å smøre dørhengsler med WD-40 Multispray. En av årsakene til at folk velger WD-40 som smøremiddel er de over to tusen andre bruksområdene. WD-40 er virkelig en multispray.

Ansvarsfraskrivelse

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2021 WD-40 Company