matomo

Hvordan fjerne maling fra gulvfliser

Har du gått i lengre tid og irritert deg over malingsflekker etter siste runde med oppussing? Det er ikke så vanskelig å fjerne maling fra gulvfliser. I denne artikkelen får tips til hvordan du kan løse problemet.

Metode 1: Fjerne maling fra gulvfliser med skraping

Steg 1

Test først på et lite synlig område ved å forsiktig skrape av malingen. Vær varsom, så du ikke ødelegger flaten under. Hvis malingsflekken løsner uten å etterlate merker under, kan du fortsette til alle flekkene er borte.

Hvis du ser at det er misfarging eller sprekker under malingsflekken, er denne metoden kanskje ikke det beste alternativet for deg.

Steg 2

Når du har skrapet bort alle malingsflekkene, bruker du en lett fuktet klut og tørker flisene rene. Gjenta med å skrape og tørke til du er fornøyd med resultatet. Virker ikke denne metoden for å fjerne maling fra gulvfliser, kan du gå videre til metode 2.

 

Metode 2: Bruk WD-40 til å fjerne maling fra gulvfliser

Hvis malingen er vanskelig å løsne og du er redd for at du skader gulvet med å skrape, anbefaler vi sterkt at du bruker WD-40 Multispray. WD-40 gjør det enklere å fjerne maling fra gulvfliser. Test først på et lite synlig område før du bruker WD-40 på hele gulvet.

Har du gulvfliser som er over 20 år, bør du definitivt velge WD-40. Sørg for at område du jobber i er godt ventilert, åpne vinduer og sett på vifte. WD-40 legger også igjen en film på gulvet som du må vaske av med såpevann når du er ferdig.

Steg 1: Vask

Vask først over gulvet med ett egnet rengjøringsmiddel eller du kan bruke en blanding av eddik og vann. Når gulvet er rengjort, tørk over met en fuktig klut for å nøytralisere gulvet.

Steg 2: Påfør WD-40 og fjern flekkene

Påfør en liten menge WD-40 på maling og la det virke litt.  Bruk så en plastskrape som du holder i 45 graders vinkel  for å fjerne flekken. Fortsett til du har fjernet alle flekkene.

Steg 3: Rengjør

Når du er fornøyd og alle flekkene er borte må du rengjøre gulvet med litt såpe og varmt vann for å fjerne filmen som WD-40 legger igjen på overflaten. Tørk av med en ren og tørr fille.

Steg 4: Erstatt ødelagte fliser

Hvis det har seg sånn at malingen har satt seg skikkelig fast i overflaten, kan det hende disse flisene er ødelagt og må erstattes med nye.

Med disse tipsene og litt WD-40 skal det ikke være noe problem å fjerne maling fra gulvfliser.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Ansvarsfraskrivelse

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2019 WD-40 Company