matomo

Hvordan fjerne rust

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
loading...Loading...

Rust forekommer når jern reagerer med oksygen. Kjemisk er rust bare jernoksid. Men når rust fremkommer på bil, leketøy eller smykker er ikke dette hyggelig. Rust har ødelagt mange skjønnheter av metall.

Effektene av rust er ikke bare at metall blir stygt. Lar du rusten være ubehandlet, blir det et større problem en bare skjønnhetsfeil. Rusten tar kontroll over metallet og spiser det rett og slett opp.

Det betyr at når du oppdager rust er det viktig å fjerne dette raskt før rusten tar fullstendig kontroll. Her er en liste på hvordan fjerne rust:

Hvordan fjerne rust med Eddik

Eddiksyre er et av de beste midlene for å fjerne rust. Den fungerer best hvis rustflekken er liten og enkelt kan fjernes. For eksempel en litt rusten spiker kan legges i hvit eddik. Sørg for at den er fullstendig dekket av eddik og la den ligge i 24 timer. Dette skal være nok til å fjerne rusten fra spikeren.

Hvordan fjerne rust med salt og sitron

Et annet alternativ for rustbehandling er salt og sitron. Hell salt på den rustede overflaten, den skal være godt dekket av salt. Klem saften av en sitron over og la det virke i 2 – 3 timer.

Deretter bruker du skallet fra sitronen og gnir av rusten. Ved å bruke sitronskallet skader du ikke metallet.

Hvordan fjerne rust med natron og tannbørste

Hvis trikset med sitron ikke virker, eller du ikke har sitroner, prøv natron. Bland natron og vann i en bolle til det har fått en tykk konsistens. Den bør være så tykk av den ikke renner utover. Smør blandingen utover den rustede overflaten og la den virke noen timer. Bruk deretter en gammel tannbørste til å skrubbe overflaten.

Hvordan fjerne rust ved å skrubbe

Hvis ingen av metodene over virker, eller område som er rustent er for stort, kan du prøve å skrubbe det av. Rust kan fjernes ved å skrubbe det av, men du trenger noe å skrape med. Bruk da en skrape som ikke ødelegger områdene rundt rusten.

Hvordan fjerne rust med WD-40

WD-40 guiden til hvordan du fjerner rust.

  1. Spray rustoverflaten med WD-40, sørg for alt all rust er godt fuktet. La virke i minst 10 minutter.
  2. WD-40 mykner opp rusten og du kan nå bruke en stålbørste forsiktig på overflaten. Fjern så mye som mulig av rusten.
  3. Spray overflaten igjen med WD-40. La virke i 10 minutter.
  4. Bruk slipepapir og puss overflaten. Start med grovt og gå over til finere slipepapir ettersom rusten forsvinner.
  5. Er det fortsatt rust igjen på overflaten, sprayer du denne med WD-40 nok en gang, og går over med stålull for å fjerne de siste rester av rest.
  6. Når all rust er fjernet, beskytter du overflaten med WD-40.

Det er viktig å fjerne rust så fort du oppdager det. Hvis du lar rusten være ubehandlet vil den fortsette å spise seg innover metallet.

let at det dekker. Det er mange rettsmidler som du kan bruke til å behandle rust.

Ansvarsfraskrivelse

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2019 WD-40 Company