tracking

Hvordan fjerne tyggegummi fra betong

Det er mange som er avhengig av tyggegummi. Muligheten for at tyggegummi fester seg på steder den ikke skal er til stede. Fra tepper og klær til betong, mulighetene er uendelige.

Betong er en overflate hvor det er vanskelig å fjerne tyggegummi ifra. Men følger du disse metodene vi har listet opp her, lar det seg gjøre.

Bruk isbiter

Har det festet seg tyggegummi på betongen, bør du ikke bruke neglene for å fjerne den. Bruk heller en isbit som du legger over tyggegummien.

Isbitenene gjør at tyggegummien blir stiv etter en stund. For å ikke søle så mye med vann, kan du legge isbitene i en pose, som du så legger over tyggegummien.

Skrap den av

Når tyggegummien er godt nedkjølt og har stivnet, kan du skrape den av. Bruk en kittkniv eller lignende, for du trenger å bruke litt makt for å skrape av tyggegummien. Men vær forsiktig så du ikke ødelegger betongens overflate.

Bruk alkohol for å fjerne tyggegummi

Trodde du sprit hadde bare et bruksområde? Sprit kan gjøre underverker for å fjerne tyggegummi. Når du har skrapet mesteparten av tyggegummien bort, kan du bruk sprit direkte på restene.

La det virke i ca. fem minutter før du igjen skraper med en kittkniv eller lignende. Dette gjentar du helt til tyggegummien er fjernet.

Vaskemiddel

Etter bruk av sprit kan det fortsatt være igjen rester av tyggegummien. Da er det tid for å gå inn med tyngre artilleri. Ta en bolle som du heller en kopp med varmt vann i. Bruk en halv spiseskje med flytende oppvaskmiddel som du heller oppi det varme vannet.

Børst av tyggegummien

Bruk en børste som du dypper i bollen, børst så bort restene av tyggegummien. Fortsett prosedyrene til alt er fjernet.

Skyll av

Når hele tyggegummien er børstet bort, skyller du området med vann. Dette for å fjerne eventuelle rester av tyggegummien, vaskemiddel og alkohol.

Den enkle løsningen for å fjerne tyggegummi

Som du ser av prosedyren over er det veldig lang. Og du trenger ikke bruke så mye tid på å fjerne tyggegummi fra betong. For enklere løsning kan du rett og slett bruke WD-40.

Spray på WD-40, la det virke litt, og skrap av med en metallskrape. Du vil se at det er betydelig enklere å fjerne tyggegummi når den er dynket i WD-40 i stedet for sprit.

Å fjerne tyggegummi fra betong er bare et av de utallige formål som WD-40 kan gjøre.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Ansvarsfraskrivelse

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2021 WD-40 Company