matomo

Slik løsner du rustne muttere og skruer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

 

Vi har alle kommet over en mutter som har rustet over tid og blitt en med den medfølgende bolten. Det er alltid vanskelig å løsne rustne muttere og skruer, men det er noen ting som kan hjelpe deg hvis du står overfor en slik situasjon. Her er en liste over ting som skal hjelpe deg med å løsne rustne muttere og skruer og deretter fjerne dem:

 

1.     Analyser bolten

Når du arbeider med rustne muttere og bolter, må du først bestemme om mutteren eller bolten er klar til å bryte. Når disse tingene er strukket utover deres elastiske grense, vil de bryte. Den neste tingen du trenger å finne ut er om mutteren og bolten har en låseforbindelse. Mange fabrikkbolter leveres med en trådkasse som kan mykes ved oppvarming.

Spør deg også om den rustede mutteren, bolten eller skruen er verdt å spare eller ikke. Et feste vil ikke gi den nødvendige spenningskraften hvis den har mistet strekkfastheten til rusting. Det er ingen nytte å prøve å lagre et feste som ikke vil bli brukt senere. Det er bedre å knuse slike rustede stykker og erstatte dem en gang for alle.

2.     Fjern rusten så mye som mulig med premium-produkter

Hvis du har prøvd å bruke muskler, men det har ikke vært noen resultater, ikke bekymre deg. Det er noen andre måter å løsne rustne muttere og skruer på.

Hvis du finner ut at mutteren, bolten eller skruen er verdt å spare og kan reddes, bør du fjerne så mye rust som mulig fra den. Dette kan gjøres ved hjelp av en stålbørste. Bruk av det vil fjerne mye smuss og støv. Det beste er å bruke et produkt som hjelper deg med å løsne rustede deler. WD-40 Multi-Use produktet er en av de beste produktene du vil finne for å løsne rustne muttere og skruer.

Ø  WD-40® Smart Straw

Hvis det er vanskelig å nå steder som er rustet, er dette det beste produktet for å bli kvitt rusten fra slike deler. Den leveres med en fleksibel halm på 8″. Halmen er laget av topp kvalitet, fleksibelt materiale som bøyer så mye du vil uten å miste form. Det sprøytes også på to måter, noe som gjør det lettere å nå vanskelige områder. Formelen fortrenger fuktighet og tørker også raskt, slik at man er sikker på at det ikke er kortslutning på grunn av fuktighet.

Ø  WD-40® Multi-Use Product

Dette produktet holder metaller borte fra korrosjon og rust. Det trenger inn i delen, forskyver fuktigheten og smører det, slik at den blir trygt fra rusting. Det er en tykt gel smøremiddel som forblir der du har sprøytet på det. Ikke bare vil dette hjelpe deg med å løsne rustne muttere og skruer, det vil også gi 12 ganger mer varig smøring som bidrar til å forhindre rust i opptil et år.

 

3.     Bløt rikelig de rustede deler

Når du har valgt riktig produkt for å smøre de rustede stedene, er neste steg å legge det på de berørte steder for en tid. Dette vil gi disse produktene tid til å gjøre sin magi, og du vil kunne løsne de rustne mutrene og skruene lett. Igjen er tålmodighet nøkkelen her. Du kan kanskje ikke løsne dem umiddelbart, men det er bedre enn å miste mutrene eller skruene helt.

 

4.     Gi det litt utnyttelse

Etter bløtleggingen med smøremiddelet i nok tid, trenger du et langt håndtakskryss eller en bryterbar for å få mer utnyttelse. Vær forsiktig med å ikke ødelegge de rustede mutrene ved å bruke for mye kraft. Du bør også bruke polstret mekanikkhansker mens du gjør dette for å beskytte hendene dine.

 

Prosessen bør ende på dette stadiet hvis du har fulgt de ovennevnte stegene nøye. Den viktigste delen ved å løse rustede muttere og skruer er å bruke de riktige smøremidler. Uten disse smøremidlene vil det bli svært vanskelig å redde mutrene og skruene for ikke å snakke å løsne dem. Hvis du bruker riktig smøremiddel, vil du kunne løsne alle slags rustne muttere og skruer, og vil kunne bruke dem igjen, da de ikke blir skadet i prosessen.

Den ultimate løsningen på rustne deler

Hvis du er på utkikk etter de beste smøremidler for å gjøre den vanskelige oppgaven med å løsne rustne muttere og skruer, bør du velge WD-40. Navnet på selskapet sier alt. Det har vært der i over 60 år og har gitt lett å bruke effektive smøremidler. Produktene er ideelle for bruk av alle fra industrielle eksperter til de som tror på DIY. Smøremidlene er laget spesielt for å håndtere prosessen med å løsne rustne deler, metallet holdes beskyttet mot korrosjon og rust ved å trenge inn i de berørte delene og fortrenge fuktigheten som er akkumulert på de. Disse er ideelle for smøring av enhver rusten del. Det beste med WD-40® Smart Straw og WD-40® Multi-Use Product er at de hjelper til med å løsne de rustede delene, og gir også langvarig beskyttelse for disse delene mot rust. Ved å bruke disse smøremidler vil maskinen din holdes trygt, og du trenger ikke å håndtere rust og korrosjon igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansvarsfraskrivelse

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2019 WD-40 Company