Løsne fastrustede bolter og muttere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Det største problemet med rust og korrosjon opplever vi med bolter og muttere. Bolt og mutter ruster sammen over tid og det kan være vanskelig å bevege de. I mange tilfeller er de utsatt for fuktig klima og hvis de ikke behandles med rustbeskyttende midler er det uunngåelig at de begynner å korrodere. Dette kan forårsake skade på utstyr og til og med føre til funksjonsfeil.

For å unngå disse problemene er lurt å gjøre tiltak før rusten tar overhånd.

 

Fjerne et rustent feste

 

Hvis bolt og mutter blir konstant eksponert for fuktighet, vil de begynne å ruste ganske raskt. En komponent som er veldig utsatt for rust er festemidler brukt i bilindustrien og i husholdningsapparater. Fuktighet fører til nedbrytning av festene som gjør at de kan bryte sammen. Å fjerne disse festene kan være vanskelig, spesielt hvis de har begynt å ruste. Da hjelper det hverken med skrutrekker eller skiftenøkkel.

Å fjerne disse festene kan gjøres på flere måter. Her er de mest effektive metodene:

Smøre:

Sitter bolt og mutter fast på grunn av rust, er bruk av WD-40 Penetrant spray den beste løsningen. Spray på bolten og slå lett med en hammer. Da trenger sprayen inn i det fastrustede feste og løsner opp.

Skjære:

Har det rustet så godt at det ikke kan reddes, er det eneste alternativet å skjære det vekk. Det ødelegger festeanordningen, men du blir kvitt problemet. Bruk en tvinge for å få et godt grep på festehode og vri hardt, slik at det løsner.

Bruke varme:

En annen metode er for å løsne rustede bolter og muttere er å bruke varmebrenner på lav eller moderat varme. Varme gjør at muttere og bolter ekspanderer nok til å løsne. Det er imidlertid viktig å være veldig forsiktig med denne metoden, da mange smøremidler er brennbare og kan antennes hvis de utsettes for varme.

 

Testede metoder for rustfjerning

Selv om det er mulig å fjerne rustede festeanordninger og erstatter disse med en ny, er ikke det alltid et alternativ. På gamle maskiner kan det være at disse boltene og muttere har utgått fra produksjon. I disse tilfellene må du restaurere bolter og muttere ved hjelp av rust fjerner.  Her er metodene du kan bruke:

Slipe:

Når du har løsnet feste kan du slipe den med stålull eller sandpapir for å fjerne rust. Dette er en enkel og billig metode, men kan være tidkrevende. Det vil også kreve et smøremiddel før feste kan brukes igjen.

Hydrogenperoksid:

En annen effektiv måte å fjerne rust er å la det ligge i hydrogenperoksid. Bruk en hard børste for å fjerne all rust etter den har ligget en stund.  Dette er en billig metode, men kan etterlate rustflekker.

Lakkering:

Ved å male eller lakkere bolter og muttere forhindrer du fuktighet i å trenge inn og forårsake rust. Før du lakkerer de må du sørge for å fjerne eventuell rust. En voks- eller oljebasert beskyttelse forhindrer også rust.

Rust rens:

Du finner en rekke rustrensere som kan hjelpe til med å fjerne rust fra muttere og bolter. WD-40 Penetrant spray løsner ikke bare rust, den bidrar også til å forhindre rust i fremtiden.

Å fjerne rust fra bolter og mutter kan være en vanskelig oppgave. Det beste middelet for dette er å bruke WD-40 Penetrant spray. WD-40 Penetrant spray trenger inn i alle kroker og kriker og løsner opp rust og  fastsittende deler. Smøremiddelet er vannavstøtende og forhindrer fremtidig rust og korrosjon.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube-nocookie.com/embed/UrrLcONm2zk» frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe>

 

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2018 WD-40 Company