Hvorfor skal du rengjøre og polere messing?

Messing og gull bringer en varm glød inn i hjemmet. Fra dørhammer og brytere til baderoms-detaljer, møbler og inventar, messing og gull brukes til mye. Gull og messing er korrosjonsbestandige og sterke legeringer, og på grunn av deres eksklusive utseende er de et av verdens mest populære materiell til dekor og møbler.

Som alt annet metall, mister også messing og gull med tiden glansen. Du kan imidlertid polere og rengjøre messing for å få de til å skinne igjen. Med riktig messing-rens og poleringsmiddel er det en enkel jobb å få glansen tilbake. Selv med midler du finner lett tilgjengelig i de fleste hjem kommer du langt.

Før du begynner å rengjøre messing, bør du finne ut om lampen er av rent gull eller messing eller om det er innblandet andre metaller. En enkel måte å finne ut dette, er å bruke en magnet. Fester magneten seg til gjenstanden er det andre metaller, det er på grunn av at magnet ikke fester seg til rent gull eller messing. Er lampen kun belagt med messing eller gull, kan du rengjøre med varmt såpevann. Polering eller rubbing med messing-rens kan fjerne belegget og ødelegge lampen.

Rengjøring av ekte messing- og gull-lamper

Det er flere metoder å rengjøre messing på. Hvilken metode du velger er avhengig av hvor matt den har blitt og hvor mye støv som har bygget seg opp på overflaten. Her er noen tips til rengjøring:

  1. En enkel metode å rengjøre messing er å bruke en bolle med varmt såpevann. Bruke en rengjøringsklut og vask alle overflater grundig. Hvis gjenstanden har utsmykning, kan du bruke en gammel tannbørste for å komme til i alle kriker og kroker. Skyll i varmt vann og tørk godt.
  2. Hvis det er vanskelige flekker eller misfarging på lampen, kan du bruke tomatketchup. Smør inn et tynt lag med ketchup og la det virke i minst en time. Vask den så med varmt såpevann. Dette er en effektiv måte å rengjøre messing.
  3. Med enkle ingredienser fra kjøkkenet kan du lage din egen messing-rens. Bland sammen like deler hvit eddik, mel og salt. Smør blandingen på overflaten og la det virke i minst en time. Så vasker du lampen i varmt vann og lar den tørke. Dette fjerner all misfarging og lampen vil fremstå som ny.
  4. Salt og sitron. Del en sitron i to og fjern frøene. Strø salt på sitronen og gni dette på messingoverflaten. Når hele overflaten er dekket, tar du en ren og tørr klut som du tørker og polerer til det skinner.
  5. Kommersielle polerings- og metallrengjøringsmidler er også svært effektive når det gjelder rengjøring og polering av gull- og messinglamper. Vi liker å bruke WD-40, ikke bare er den enkel å bruke, den er også rask og effektiv. Spray et oljelag på overflaten av messinglampen og la det virke i opp til en halvtime. Bruk så en ren klut til å polere overflaten til den skinner igjen.

 

Forhåndsregler

Her er noen forhåndsregler du bør huske på når du rengjør messing.

  • Ikke bruk kluter med grov overflate. Unngå også stålull og metallbørste, alle disse vil lage riper på overflaten.
  • Et tynt lag med mineralolje eller linolje kan være effektiv for å forhindre misfarging. Påfør oljen etter rengjøring ved hjelp av et mykt håndkle.
  • De fleste gull- og messinglamper leveres med en lakkert overflate. Hvis disse er veldig misfargede må du først fjerne lakken med en lakk- eller malingsfjerner før du rengjør den. Deretter lakkerer du den igjen.
  • Prøv å unngå å røre gull og messinggjenstander. Olje fra hendene fremskynder nedbrytningsprosessen og reduserer levetiden.

Dine gull- og messinglamper vil skinne i lang tid hvis du rengjør og polerer de regelmessig. Det er viktig å unngå opphopning av støv og smuss. Med de overnevnte tipsene kan du rengjøre og polere alle dine messinggjenstander.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .