Våren er ufullstendig uten en summende grillfest utendørs, er du ikke enig? Det er ikke mye som slår gleden ved latter og småprat under en grillfest. Du kan skape uforglemmelige minner rundt grillen, innhyllet i røyk og latter. Men før du kan invitere til fest, må du vite hvordan rengjøre grillen!
Grillen er jo selve midtpunktet for alle utendørs grillfester, og den må rengjøres før du kan legge på saftige biffer og deilige pølser.
De fleste pakker bort grillen om vinteren, og da har da en tendens til å ruste hvis de ikke har blitt oppbevart riktig.
Her er 5 enkle tips til hvordan rengjøre grillen:

Finn frem det du trenger

Før du starter rengjøringsjobben, må du finne frem alt du trenger. Du trenger:
• Oppvaskhansker
• Grillbørste
• Varmt såpevann
• Svamp
• Rengjøringsmiddel for rustfritt stål
• Lofri klut
• Glass rens
• Papirhåndklær
• Skurepute
• Kittkniv
Når du har samlet sammen det du trenger kan selve rengjøringsjobben begynne.

Hvordan rengjøre grillen utvendig

Start med å vaske utsiden av grillen. Bruk rikelige mengder med varmt såpevann og svamp. Skyll godt av med rent vann og tørk overflaten tørr. Spray på rengjøringsmiddel for rustfritt stål. Ikke vær gjerrig med rengjøringsmiddel, spray på i store mengder. Tørk så av med en lofri klut. Ved å bruke en lofri klut unngår du rester fra kluten på grillen.
Tørk av overflaten med en side til side bevegelse for enkelt å fjerne rengjøringsmiddelet. Til slutt kan du polere i sirkler for å få en blank overflate.

Hvordan rengjøre grillen under lokket

Sjansen er stor for at du finner mye smuss inn under lokket. Dette er ikke lakk som flasser av, men fett og røyk etter grilling. Bruk en grillbørste til å skrape av dette laget, og bruk deretter såpevann og svamp for å fjerne resterende smuss. Skyll godt av såpevannet.
Oppdater du misfarging kan du vaske lokket igjen med såpevann.

Rengjør grillristen

Bruk grillbørsten til å rengjøre grillristen. Vask deretter med såpe og vann med en fille. Fjern deretter risten så du kommer til brennrørene. Bruk grillbørste her også, men vær forsiktig når du gjør dette så du ikke skyver skitt inn i portene. Dette er hvordan rengjøre grillens rister.

De indre detaljene

Neste trinn i hvordan rengjøre grillen er å fjerne fett- og matrester rundt brennrørene. Bruk en kittkniv for å skrape dette av.
For å rengjøre bunnbrettet og dryppebrettet, må du først fjerne alle restene på disse. Vask den deretter med såpe og vann. Du kan også legge på aluminiumsfolie på dryppebrettet for å legge til et ekstra lag.
For å rengjøre grillkurven, dypp den i et spann med såpevann og gni den med en skurepute. Skyll av med vann. Tørk den med og lofri fille og sett den tilbake i grillen.

Vi elsker alle en god gammeldags grillfest. Men for at festen skal gjennomføres uten problemer må du vite hvordan rengjøre grillen.
Da er det bare å invitere gjestene og glede seg til sosialt nærvær.

For flere tips følg denne lenken>>