Hvordan smøre en hageport

Det er en rekke faktorer som frost eller fuktig luft som kan føre til at hageporten blir treg. Elementer som rust eller mugg kan gjøre hageporten ubrukelig hvis du ikke vedlikeholder nok. Sjansene for at porten kan bli vanskelig å bevege er størst i vinterhalvåret, så det er viktig å smøre den godt. Her får du noen tips til hvordan smøre en hageport:

Hvordan smøre en hageport før vinteren?

Vinterstid blir hageporten gjerne mindre brukt, og står den i en bortgjemt del av hagen kan det fort komme ubudne gjester gjennom. Den kalde årstiden gjør at den også kan fryse fast og bli vanskelig å åpne. Her er en liten guide til vedlikehold:

  • Det første du trenger å gjøre er å fjerne smuss og skitt fra porten. Bruk en snøblåser eller en kost til å fjerne snø og is. Skrubb døren med en børste eller skurepute. Når døren er fri for smuss og skitt, kan du gi den en liten vask med rent vann.
  • Neste steg er å fjerne rust fra porten, og da hovedsakelig fra hengslene. Påfør WD-40 Multispray og skrubb rusten av.

Hengslene

Som oftest så er det hengslene som er skadet og får porten til å fryse. Smør hengslene og skrubb av rust hvis det finnes noe. Påfør så olje eller fett for å gjøre overflaten glatt.

  • I veiledningen til hvordan smøre en hageport inngår også låsen, hvis du har dette tpå porten. Sjekk om låsen også er fryst eller rustet. Spray på WD-40 Specialist Penetrant for å løsne rustforbindelser. Fri om låsen og sjekk om den går lett.
  • Den beste måten å få smurt hengslene på er å ta av hageporten, da får du smurt hengslene i alle kriker og kroker. Du kan også i samme slengen legge på et nytt lag med maling på porten, så blir den som ny.

Test hageporten

Når du har vasket og smurt kan du teste hageporten ved å åpne og lukke den et par ganger. Går den enkelt opp og igjen er jobben utfør. Opplever du at den fortsatt er litt treg, kan det hende du må smøre litt bedre.

Det var våre tips til hvordan smøre en hageport, utfører du regelmessig vedlikehold vil du ha en hageport som lever lenge.

Har du tips til hagen?

Har du flere hagetips? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway