Vinter er en fantastisk årstid av flere årsaker, men hagearbeid er ikke en av dem. Når gradene kryper ned mot null, er det tid for å lagring av hageredskap. De fleste lagrer hageredskap kaldt i garasjen eller i et skur, dette kan medføre fuktighet ved temperatursvingninger. Sørg for å beskytte verktøyene mot fuktighet så de ikke begynner å korrodere.

Nedenfor er noen av tiltakene du bør ta før du lagrer forskjellige typer hageredskap og utstyr.

Gressklipper

Tøm gressklipperen for drivstoff før du setter den bort. Dette for å unngå kondens og korrosjon i tanken. Den beste måten å gjøre dette på er å kjøre den til den er helt tom (med mindre annet er spesifisert fra produsenten).  Har du en batteridrevet gressklipper fjerner du batteriet og oppbevarer det på en lun plass.

Løsne tennpluggen, så gressklipperen ikke starter ved et uhell. Sjekk tennpluggen om du trenger en ny.
For en god start neste sesong er det nå lurt å sjekke om kniven trenger å slipes eller byttes. Tar du dette vedlikeholdet nå, er du klar når gresset plutselig er langt igjen neste sesong.

Vask rammen på gressklipperen for å fjerne smuss og gressrester. Spyl også undersiden ren ved å vippe gressklipperen på siden. For beskyttelse mot fuktighet gjennom vinteren kan du spraye gressklipperen både over og under med WD-40, da unngår du korrosjon.

Når dette vedlikeholdet er gjort kan du sette den bort til lagring.

Hageredskap

Det viktig å holde hageredskap rene til enhver tid. Har du sørget for denne rengjøringsjobben gjennom hele sesongen, vil det ikke være mye arbeid før du kan lagre dem.
Er de skitne, må du sørge for å rengjøre de skikkelig for du setter de bort for vinteren. Bruk en børste til å fjerne skitt. Har det kommet rustflekker på verktøyene kan du fjerne dette med sandpapir eller stålull.

Spader og andre graveredskap kan slipes til igjen hvis de har blitt sløve i kantene. Sjekk også håndtak og skaft av tre etter eventuelle sprekker og splintrer.

Når alt er rent, slipt og reparert kan du spraye de med WD-40 for å beskytte mot fuktighet og korrosjon igjennom vinteren.

Blomsterpotter

Blomsterpotter må også rengjøres grundig før de settes bort for vinteren. Dette for å unngå sopp og bakterier i å utvikle seg.  Skrubb de godt inni. La de stå med en blekemiddelløsning i minst 10 minutter, dette skal drepe resterende bakterier og sopp. La de tørke godt, og spray de med WD-40 for beskyttelse mot fuktighet og soppdannelse.

WD-40

WD-40 er en av de viktigste ingrediensene når det gjelder lagring av hageredskap og utstyr. Bruk den på gressklipperen, spader, ryddesag, hekksaks osv. Ikke bare for å fjerne rusk, men også for å holde fuktighet og da også korrosjon borte. WD-40 kan også brukes til å rense verktøy.

Et lag med WD-40 på hageredskap sørger for å holde de rustfrie gjennom vinteren. Selv om de oppbevares i garasje eller skur, vil temperatursvingninger gjøre at fuktighet kommer til.

Nyt vinteren

Gjør du alle disse tiltakene nå for lagring av hageredskap, vil du ikke bare nyte vintersesongen uten bekymringer for hageredskapene, du kan også glede deg til neste hagesesong hvor alt er rent og klart til bruk.

Ha en strålende vinter .

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.