Har du hagemøbler av metall, bør du også beskytte de mot rust. Rustbeskyttelse er en nødvendighet hvis du vil beholde de over lang tid. Hagemøbler av metall trenger minimalt med vedlikehold for å holde seg rustfri, men gjør du ingenting vil de bli spist av rust til slutt. Her er noen tips til rustbeskyttes av hagemøbler.

Hold møblene tørre

Det første du må tenke på er å holde møblene tørre. Rustprosessen starter når vann og fuktighet blir værende på metallet. Hagemøbler av metall er mye mer motstandsdyktig mot vann enn møbler av tre, men du bevarer de lengre hvis du holder de tørre. La ikke vann blir værende over lengre perioder på metallmøblene.

Hold møblene tildekket

En annen måte å beskytte mot rust er å dekke til møblene med tekstiler. Dette er i tillegg kledelig, og med redusert eksponering mot fukt og varme, vil møblene forbli beskyttet mot rust.

Lagring av møbler

Hagemøbler er ment for å være ute, men når de ikke er i bruk kan du lagre de innendørs. For eksempel er det vanlig å lagre hagemøbler i et skur under vinteren. Dette gir en god rustbeskyttelse av hagemøbler i den kalde og våte årstiden. Har du ikke mulighet til å lagre de under tak, kan du dekke de til med en presenning.

Rustbeskyttende voks eller maling

Voks har vannavstøtende egenskaper, og du kan fint bruke en vanlig bilvoks til å påføre møblene. Rengjør møblene grundig først, før du har på voksen.

Du kan også bruke Hammerite maling for langvarig beskyttelse mot rustutvikling.

Regelmessig smøring

Ved å regelmessig spraye møblene med WD-40 vil du forhindre rust og korrosjon. Ta med dette tipset i dine rutiner når det gjelder vedlikehold, og hagemøblene holder seg flotte i lang tid.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.