Det er ekstremt irriterende med en garasjeport som knirker hver gang du åpner den. Hvis din garasjeport, også, gjør slike knirkende lyder, det betyr at det er på tide for det som skal smøres. Men hvordan gjør du det egentlig? Hvilke garasjeport glidemiddel bør du bruke for de ulike delene av garasjeporten?

 

Nedenfor er en guide til hvordan du kan, lett, smøre garasjeporten. Hvis du er ute etter den beste garasjeport glidemiddel, les videre:

Husk å beskytte deg selv

Kroppsdeler som er mest utsatt for å bli skadet ved rengjøring av garasjeporten er åpenbart hendene. Det er viktig å beskytte hendene mot hendelser, for eksempel en tung garasjeport knuse hånden din som den lukkes-kan ikke understrekes ved nok. Det viktigste forebyggende tiltak å ta, derfor, før du går videre med renseprosessen er å sikre at døren er lukket. Det er viktig å sikre at døren er lukket fordi det vil ikke bare gjøre det enklere å smøre, men samtidig sørge for at det ikke lukker ned med hånden i veien. Så, trekk at utløserkabel før du får på med prosessen, vil du?

Gjør døren ren

Etter å sikre din sikkerhet, neste du bør gjøre er å rengjøre at garasjeporten din. Ta en fille gni den mot døren, kraftig for å bli kvitt skitt, rusk og gamle smøremiddel som kan eksistere. Det anbefales å være grundig med rengjøring jobben slik at du kan se den metalliske overflaten under, fri fra alle typer skitt og rusk, når du er ferdig.

Bli kvitt rust og korrosjon

Fjerne smuss og partikler er viktig. Men det er viktigere å ta vare på noen korrosjon som kan eksistere. Hvorfor? Vel, det er fordi rust og korrosjon er en av de viktigste årsakene til at garasjeporten kan være squeaking i første omgang. Bli kvitt alle eksisterende rust er derfor viktig å smøre garasjeporten.

WD-40 kan brukes effektivt til dette formålet. Det faktum som gjør WD-40 en god garasjeport glidemiddel er det faktum at det blir kvitt de rustne komponenter og områder også. Man kan WD-40 er nok til å ta vare på det meste av garasjeporten smørebehov.

Smøre kontakt med hjul och roller

Før du går videre til smør siden av ting, må du sjekke for å se om produsenten av garasjeporten anbefaler bruk av garasjeport smøremidler for rulle spor og hjul. Alle sett av roller spor og hjul støtter ikke bruk av smøring på dem. Hvis den støttes imidlertid da slippe noen få dråper av smøremiddel langs banen av rullesporene. Sett en dråpe eller to på hver av hjulene også.

Husk å dekke alle de som er involvert i hjulsporet mekanisme områder, inkludert områder inne i hjulene og fronten av beltene. Det er flere smøremidler som kan brukes, men det er ikke tilrådelig å bruke olje, for det kan, i visse tilfeller, føre til at hjulene til å skli ut av rulle spor. Husk også at denne metoden er ikke for deg hvis hjulene på garasjeporten er laget av plast.

Ikke glem ofte ignorert fjærer

Spør huseiere spørsmålet “Hvor ofte har du smøre garasjeporten fjærer?”, Og jeg er sikker på at et flertall av dem vil klø seg i hodet som de svarer, “Never”. Slik er de omstendigheter som fjærene på garasjedører står overfor i disse dager. Hva har de gjort for å få slik behandling? Ikke de fortjener litt mye fortjent smøring også? Ja det gjør de!

Ved smøring fjærene som er plassert på toppen av garasjeporten, er det viktig for deg å vite at de ikke er til å bli rørt under noen omstendigheter, overhodet. Derfor, er det tilrådelig å bruke en sprøytebasert smøremiddel for det formål å smøre disse fjærer. WD-40 kan bruke effektivt til dette formålet, akkurat, med tanke på at det er ikke bare et smøremiddel, men også til å bli kvitt noen rust som kan finnes på garasjeporten fjærer.

Svette de små ting

Til slutt, for å fullføre jobben med å smøre din garasjeport, er det viktig å smøre de mindre åpenbare komponenter, for eksempel hengsler og drivakselen. Smøring av alle relevante komponenter, hver gang på en stund, sørger for at garasjeporten vil arbeide effektivt og støyfritt i lang, lang tid.

Velge glidemiddel

Det er et stort utvalg av garasjeport smøremidler, som er tilgjengelig i markedet, for garasjeeiere å velge mellom. Fett, olje og silikon-baserte smøremidler er, alle, kjente og vanlig brukte smøremidler. Men visste du at det er omstendigheter når disse smøremidler ikke er effektive i den hensikt å smøre garasjeporten?

Fett

Fett er et opplagt valg for en smøre. Imidlertid er problemet med fett er at det tiltrekker seg støv og grus. Bruken av fett er derfor ikke anbefalt for åpne deler. Men for lukket steder, for eksempel biler, hvor støv og grus ikke hindrer operasjon, kan fett bli anvendt som et effektivt smøremiddel.

Olje

Bruken av olje som smøremiddel ikke anbefales for garasjeporter, fordi, som vi tidligere hadde diskutert, kan bruk av olje som en garasjeport smøremiddel føre døren til å klumpe seg.

Silikon baserte smøremidler

Silikonbaserte smøremidler kan brukes til, effektivt, møte smøring behovene til garasjeporter. Imidlertid er problemet med dem er at de ikke kan gjøre noe med rust forebygging og fjerning. Du kan prøve WD40 Specialist Silikon spray for dette.

WD-40

WD-40 er en av de mest brukte rengjøringsspray. Den kan brukes som et effektivt garasjeport smøremiddel på grunn av det faktum at WD-40 kan beskytte metaller mot korrosjon. For en varig innvirkning imidlertid kombinasjonen av WD-40 og silikon-baserte smøremidler. Nå vet du hemmeligheten til best mulig garasjeport glidemidde