Rene speil på badet er avgjørende for at badet skal se rent og pent ut. Men ikke alle vet hvordan de skal gå frem ved rengjøring av speil.

Her er noen vanlig feil folk gjør og hvordan disse kan unngås.

Bruke en skitten klut

En av de første feilene vi gjør er å bruke en skitten klut, det blir ikke rent av det. Rengjøringskluter blir gjerne glemt etter de er brukt og de er derfor fulle av smuss og støv. Ved å bruke en skitten klut overfører du gammelt smuss over på speilene.

Bruke glass rens for mye

Glass rens er ikke nødvendigvis det beste produktet å bruke. Ofte lager de mer problemer enn løsninger. Du bør ikke forvente perfeksjon ved å bruke glass rens, det skal mye gnikking til for å få speilene helt rene med glass rens.

Rengjøre i rette linjer

For helt rene speil er det viktig at du ikke etterlater flekker og striper. Uansett om du velger å bruke rengjøringsklut eller en avis, skjer det fort at resultatet ikke blir som forventet. For å rengjøre på den mest effektive måten, må du gjøre det organisert. Hva med å tørke av i rette linjer?

 

Bruke samme kluten på hele badet

Mange bruker den samme kluten til å vaske hele badet; vask, speil og toalett med samme klut. Dette må du ikke gjøre, det skaper alvorlig risiko for krysskontaminering. Det er sterkt anbefalt å bruke separate kluter til de forskjellige områdene. Merk de godt, så du ikke bytter om, og glem ikke å vaske de etter bruk. For å fjerne alle bakterier kan du putte de i mikrobølgeovnen en gang i blant.  Det er viktig å holde badet rent, og da mener vi også fritt for bakterier.

Glemme å gjøre baderoms speilet motstandsdyktig mot dugg

Liker du varme lange dusjer? Da må du ikke glemme å gjøre speilet motstandsdyktig mot dugg.  Med litt barberskum løser du problemet med dugg på speilet. Du tar bare litt barberskum på overflaten av speil og tørker av med et rent håndkle. Barberskummet danner en tynn film på speilet som forhindrer dugg. Gjør du dette før du går i dusjen, har du helt klare speil når du er ferdig.

Ikke bruke WD-40

En av de største feilene du kan gjøre ved rengjøring av speil er å ikke bruke WD-40. Ikke bare blir speilet rent, WD-40 legger også igjen en tynn film så det ikke dugger når du dusjer.

WD-40 har over 2000 bruksmuligheter i tillegg til rengjøring av speil, det er mer enn hva du kan bruke en glass rens til.
Lær mer om produktet som forvandler speilene dine.

Tips til rengjøring av speil finner du her!