tracking

Hvordan bytte låsen på terrassedøren

Terrassedører spiller en viktig rolle i å holde huset og bakhagen trygg, så det er åpenbart viktig at den smekker på plass og låsen fungerer korrekt. Det er normalt at rusk og skitt kommer inn i dørlåsmekanismen og en dørlås varer ikke evig, den slites med tid og bruk. Det kommer en tid hvor du må lære å bytte låsen på terrassedøren på egenhånd

Med tid og stunder vil dørlåsen slutte å virke og da er det viktig at du vet hvordan bytte låsen på terrassedøren. Det er ganske enkelt, og det eneste du trenger er en skrutrekker og en ny dørlås.

Følg de fire stegene i bruksanvisningen under, så klarer du fint å utføre oppgaven på egenhånd:

Dette trenger du

  • WD-40 Multispray

  • Skrutrekker

  • Dørlås for utskifting (sjekk hva som er kompatibelt med døren din)

Steg 1: Inspiser dørlåsen

Det aller første du gjør er å inspisere låsen. Ofte kan du oppdage at disse terrassedørlåsene har flere pinner som du finner i normale dører. I disse typer dørlåser kan smuss lett komme inn, noe som resulterer i at mekanismen inne i dørlåser kjører seg fast. For fjerne smuss inne i låsen, sprayer du med litt WD-40 Multispray. Dette vil fjerne forurensninger som eventuelt er inne i dørlåsen.

dørvrider på terrassedør

Steg 2: Smør med WD-40 Multispray

Noen terrassedører låses ved å bevege håndtaket opp eller ned. Disse typer dørlåser opplever de samme problemer med skitt og må håndteres på samme måte. Hvis du ikke vet hvordan bytte låsen på terrassedøren, kan du prøve med WD-40 for å se om det hjelper på problemet.

steg 2

Steg 3: Fjern dørlåsen

Hvis det ikke hjelper med smøring, er det et tegn på at dørlåsen må byttes ut.

Hvis du ikke ser sylinderens festeskruer, da er det skiver som dekker disse. Bor igjennom disse med et 2,5 mm bor. Disse dekkskivene er kun 3 mm dype, så pass på at du ikke borer ned i skruen under. Vipp så ut skivene med for eksempel en syl eller annen spiss gjenstand. Da kommer skruene til syne.

Har du sylinder med nøkkelhull både innvendig og utvendig, dobbelt sylinder, så skrur du ut de fire skruene og sylinderen er nå løs.

Har du sylinder med vridbar lås på innsiden er det to festeskruer på innsiden av døren som skrus helt ut.

Ta av dørvrideren ved å skru ut festeskruene til denne. Låsestolpen er festet i døren med to skruer. Disse skruene løsnes og låsen kan fjernes. Nå har du fjernet låsen i prosedyren på hvordan bytte låsen på terrassedørene.

Ta med denne låsen til en jernvarehandel for å erstatte de.

bytte låsen på terrassedøren

Steg 4: Installer den nye låsen

Sett på plass sylinderen

Hvis det er et kryss på låsekassen der sylinderen skal settes inn, vil du finne en pil på en av enende av krysset. Denne pilen skal peke nedover på begge sider av døren. Er det ikke noe kryss kan du montere sylinderen direkte.

Test

Før du dekker skruene med skiver, tester du låsefunksjonen. Sørg for at du kan lås opp og igjen fra begge sider. Test først med døren åpen og deretter med døren igjen.

steg 4

Steg 5: Siste Finish

Dekk skruene med dekkskiver og sett på plass dørvrideren igjen.

steg 5

Oppsumering

Å lære å bytte dørlåsen på terrassedøren, eller hvilken som helt dør, trenger ikke å være så vanskelig. Forhåpentligvis har denne guiden hjulpet deg og oppfordrer deg til å fikse den ødelagte terrassedørlåsen. Når behovet oppstår, vil du ikke finne deg selv å google hvordan du bytter ut dørlåser på terrassen igje

Del gjerne dine gjør-det-selv tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company