tracking

Hvordan rengjøre en skitten motor

Står du ovenfor en motor tilgriset av olje og fett? Da er det på tide å brette opp ermene og gjør noe med det, for du trenger ikke en profesjonell til å gjøre jobben.  Med de verktøyene og produktene som er på markedet i dag, er det en enkel oppgave å rengjøre en skitten motor. Ved hjelp av et avfettingsmiddel får du utført jobben. Følg disse trinnene til hvordan rengjøre en skitten motor:

Klargjør motoren for rengjøringsjobben

Før du setter i gang med selve rengjøringen er det et par ting du må forberede. Her beskriver vi bade hvordan du klargjør og hvordan du rengjør en skitten motor:

Dette trenger du

Steg 1: Fjern rusk og rask

Det første du må gjøre er å fjerne rusk og rask som ligger i motorrommet. Alt av gress, kvister, blader, papir og annet rask bør fjernes fra motorrommet, da det kan forårsake problemer i motoren over tid.

01

Steg 2: La motoren gå

Hva har dette med rengjøring å gjøre? Det er lettere å fjerne fett og olje som er varmet opp, og dette gjøres enklest ved å la motoren gå i ca fem minutter.

hvordan rengjøre en skitten motor

Steg 3: Beskytt sensitive gjenstander

Å rengjøre en skitten motor vil involvere vann. Vann kan forårsake skade på elektriske komponenter, og du kan oppleve at sikringene går. For å forhindre dette kan du fjerne batteriet fra motoren og rengjøre dette separat utenfor. Koble fra begge batteripolene og dekk til alle eksponerte ledninger og komponenter med plast som du taper fast, det samme kan du gjøre med tennplugginntak og deksel til fordeler. Da unngår du at vann trenger inn og gjør skade.

03

Steg 4: Bruk en avfetting for å fjerne fett og smuss

Da er tiden kommet for å fjerne alt fett fra motoren. For å rengjøre en skitten motor trenger du en avfetting. Det er mange avfettingssprayer på markedet, men vi anbefaler selvfølgelig WD-40 Specialist Degreaser. Denne hurtigvirkende, løsningsmiddelbaserte avfettingen, er i stand til effektivt å fjerne fett, olje og inngrodd smuss fra motoren uten å etterlate rester. Ved å rengjøre motoren vil du forlenge levetiden og den vil virke som den skal. Vær forsiktig så du ikke søler på lakken, da produktet er meget effektivt og kan ødelegge lakken. Følg alltid produsentens retningslinjer før du bruker produkter på motoren.

WD-40 Specialist Degreaser fungerer ved at den spiser seg inn i skitt og fett. Som en tommelfingerregel lar du produktet virke i 3 – 5 minutter, er motoren veldig skitten kan du la det virke lengre. Når virketiden er over, skrubber du av skitten. Dette gjør du med en børste. Skyll så motoren med vann fra hageslange. Vi anbefaler ikke bruk av høytrykk til denne jobben.

Hvordan rengjøre en skitten motor

Steg 5: Vask bilen

Når du først har vannslangen fremme, kan du også vaske utsiden av bilen. Dette sikrer at all avfetting fjernes fra alle overflater. Hvis du har vært så uheldig å få avfetting på lakken, vil dette nå vaskes av før det får utgjort noe skade.

05

Fullføre jobben med å rengjøre en skitten motor

Etter at motoren er ren, anbefales det forsiktig å rengjøre de delene som har vært innpakket i plast. Bruk en lett fuktet klut til å dra over ledninger o.l. En ren motor varer lengre.
Er du usikker på hva som kan vaskes og ikke, ta kontakt med en profesjonell som kan hjelpe deg første gangen.
Det var tips til hvordan rengjøre en skitten motor.

Har du hverdagstips eller andre råd å komme med? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company