tracking

Hvordan rengjøre felger?

Biler, motorsykler, firhjulinger,… kjøretøyene  krever regelmessig vedlikehold på grunn av eksponeringen mot ytre elementer. Spesielt felgene er utsatt for mye smuss, gjørme og bremsestøv. Her kommer vi med noen tips til hvordan du kan rengjøre felger. Vil du at bilen skal skinne, må også felgene få sin den av omsorgen.

Dette trenger du

Steg 1: HVA SLAGS MATERIALE ER FELGENE AV?

Det er tre typer felger på markedet: stålfelger, aluminiums felger og lettmetallfelger. Stålfelger er de vanligste. Stålfelger er sterke og rimelige, men de har en tendens til å oksidere og de er tyngre en de andre modellene. Når du skal velge rengjøringsprodukt til felgene dine, må du sørge for at det er kompatibelt med den type felg du har. I denne veiledningen anbefaler vi deg å bruke WD-40 Multispray kan brukes på alle typer felger nevnt overfor.

felger

Steg 2: BESKYTT BREMSESKIVENE

Før du rengjør felgene, anbefaler vi at du beskytter bremsekivene slik at produktet bare kommer på felgen. Faktisk er WD-40 Multispray et fett- og smøremiddelsprodukt, som kan reduserer effekten på bremsene og dermed forlenge bremselengden. Hvis du ved et uhell sprayer WD-40 på skrivene, anbefaler vi at du bruker et bremserens produkt for å fjerne dette.

2 beskytte felgene

Steg 3: SPRAY WD-40 PÅ FELGENE

Finn frem en mikrofiberklut og WD-40. Rist produktet godt og spray rikelig på felgene. La det virke litt, da vil produktet få tid til å bevege seg under smuss og oljerester for å løsne disse bedre opp.

3 rengjøre felger

Steg 4: BRUK EN FELGBØRSTE

Bruk en børste som er spesialtilpasset for felger, da ungår du å ripe opp felgene. Bruk børsten i alle kroker og kriker på felgen og glem ikke boltene. Om nødvendig kan du bruke en gammel tannbørste for å komme til i de trangeste områdene.

woman's hand with a rim brush cleaning a wheel of an suv car

Steg 5: TØRK AV

Tørk så av felgen for å fjerne overflødig produkt med en ren og tørr klut. Med dette vil du også fjerne de siste restene av fett, olje og annet smuss fra felgene.

Hvis du ikke er fornøyd med resultatet kan du gjenta prosessen til du oppnår ønsket resultat. På veldig skitne felger må du regne med å kjøre flere omganger.

5 rengjøre felger

HUSK Å RENGJØRE FELGER REGELMESSIG

For ikke å bruke veldig mye tid på å rengjøre felger, anbefaler vi at du gjør dette minst en gang i måneden. Da vil prosessen gå fortere.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre vedlikeholdstips?

Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2021 WD-40 Company