tracking

Hvordan rengjøre skitne ledninger?

Strømkabler, om det er fra verktøy eller TV-apparat, blir gjerne oversett da de ofte er gjemt bak en sofa eller benk. Der ligger de og samler støv og skitt, og det myldrer av hybelkaniner rundt de. Det er ikke bare skjemmende, de kan også miste evnen til å overføre og motta strøm. I tillegg kan det være brannfarlig hvis det ligger mye støv og søppel rundt ledningene. Her får du tips til hvordan rengjøre skitne ledninger:

Dette trenger du

  • Tørr klut

  • Oppvasksåpe

  • Varmt vann

  • Svamp

  • Kittkniv eller skje

  • Eddik

  • Natron

  • Tannbørste

  • WD-40 Multispray

Steg 1: Generell rengjøring

Det første du må gjøre er å ta frem støvsugeren så du får støvsugd opp alt tørt støv, dyrehår, hybelkaniner og annet løst rusk. Sjekk også om det er sprekker eller hull i ledningen, kanskje du har kjæredyr som har vært og gnagd litt? Hvis dette er tilfelle, bør du bytte de helt ut.

rengjøre skitne ledninger

Steg 2: Ikke bruk løsemiddel eller alkohol

Lag en blanding av oppvasksåpe og varmt vann. Bruk en svamp som du dypper i såpevannet og klem denne rundt ledningen mens du drar hele ledningen igjennom. Du kan også bruke en mikrofiberklut til denne oppgaven.

renser beskidte strømledninger (2)

Steg 3: Bruk skje eller kittkniv til å fjerne maling

Har du fått malingsflekker på ledningen kan du fjerne dette nå som den er helt ren. Bruk en kittkniv eller skje til å skrape av de tørkede malingsflekkene. Er ikke dette nok til å fjerne flekkene, kan du bruke et papirhåndkle med eddik eller citrusrens som du gnir over. Ett annet alternativ er å bruke en hårføner til å myke opp malingen, da er det lettere å fjerne de. Nå er du halvveis i stegene til hvordan rengjøre skitne ledninger.

rengjøre skitne ledninger

Steg 4: Hvite ledninger som har gulnet

Ser du at den hvite ledningen din har gulnet, kan du bruke en blanding av natron og vann som du påfører med en gammel tannbørste. Når det har tørket, bruker du en fuktig svamp til å fjerne blandingen. Nå vil strømkabelen være hvit igjen.

renser beskidte strømledninger (4)

Steg 5: Trykkluft

Har det kommet støv og skitt inn i kontakten, bør du bruke trykkluft for å blåse det rent. Husk at her er det strøm, så du må ikke stikke noe av metall inn i kontakten, da kan du få deg en overraskelse. Nå er det kun ett steg igjen av hvordan rengjøre skitne ledninger og det handler om vedlikehold.

renser beskidte strømledninger (5)

Steg 6: Bruk WD-40 til forebyggende vedlikehold

Spray litt WD-40 på en fille og tørk over strømkablene. Dette vil avvise rust og fuktighet, samtidig som det beskytter mot rust og korrosjon.

rengjøre skitne ledninger

Tid

Hvor lang tid bruker du på å rengjøre skitne ledninger? Det kommer litt an på hvor mange du har i huset, men du skal komme langt på en time. Forebyggende vedlikehold er alltid enklere enn et kjempetiltak en gang i blant.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre rengjøringstips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company