tracking

Hvordan rengjøre sykkelkjedet med WD-40®

Det er ikke alle som tenker på å rengjøre sykkelkjedet, men det trengs å gjøres innimellom. Spesielt hvis du sykler i regn og vind. Sykkelkjedet vil tiltrekke seg smuss og skitt, og hvis du ikke gjør noe med dette vil det begynne å ruste. Det kan også bli vanskelig å tråkke og at kjedet glir av tannhjulet. Men hvordan skal du gå frem? Her får du en guide til Hvordan rengjøre sykkelkjedet. Rengjøring av sykkelkjedet vil føles raskt og enkelt hvis du har litt WD-40 tilgjengelig.

Nå kommer det litt an på hvor tilgriset sykkelkjedet ditt er, men hvis du utfører disse stegene regelmessig vil du oppleve at jobben ikke blir så stor. Du kan da heller benytte tiden til å kose deg på sykkeltur.

Dette trenger du

Steg 1: AVFETT

Det første du må gjøre er å avfette det, så du fjerner skitt, fett og gammel olje.

Du kan enten gjøre dette med såpevann og en skrubb. Men det vil kreve mye jobb og metoden kan skade kjedet hvis du må skrubbe hardt for å løsne skitt.

Det beste er å bruke WD-40 Specialist Degreaser til denne jobben. Den vil ikke bare forenkle jobben, men også gjøre det raskere.

Skyll først kjede i vann for å fjerne søle og skitt. Spray godt med WD-40 Degreaser på kjedet og gi det tilstrekkelig tid til å virke. Du kan også bruke WD-40 Degreaser til å rengjøre og avfette andre bevegelige deler.

Hvordan rengjøre sykkelkjedet

Steg 2: SKRUBB

Når WD-40 Degreaser har fått virket tilstrekkelig, tar du frem en børste eller en gammel tannbørste. Bruk denne til å skrubbe bort skitt og fett fra sykkelkjedet. WD-40 Degreaser gjør at dette utføres på relativt kort tid. Produktet har gjort at skitt og smuss løsner lettere.

Vet å bruke en avfetting først unngår du også å bruke for mye makt på skrubbejobben, som kan skade sykkelkjedet.

Skrubb

Steg 3: VASK

Når sykkelkjedet er skrubbet forsiktig rent, anbefaler vi at du vasker det med rent vann og svamp. Dette for å fjerne smussrester fra kjedet. Nå ser du også om det er noe gjenværende smuss som må skrubbes bort.

Det er også viktig å få bort avfettingen før du skal påføre et smøremiddel. Vask sykkelkjedet helt rent og la det tørke i solen.

Hvordan rengjøre sykkelkjedet

Steg 4: SMØR

Når sykkelkjedet er helt tørt, kan du smøre det. Det er en rekke produkter som kan brukes til dette formålet. Vi anbefaler å bruke WD-40 Bike All Condition Lube. Dette smøremiddelet er perfekt for syklister som elsker å være ute under alle forhold.

WD-40 Bike All Condition Lube gir maksimal smøring og reduserer slitasje.

smør sykkelkjedet

OPPSUMMERING

Har du fulgt denne bruksanvisning på hvordan rengjøre sykkelkjedet er du nå klar til å nye neste sykkeltur. Rengjøring og vedlikehold av sykkelkjedet bidrar til å forlenge levetiden på sykkelen din og du sparer både tid og penger.

Har du tips?

Har du andre tips til vedlikehold av sykkel? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company