tracking

Hvordan smøre sykkelkjedet

For å bevare ytelsen til sykkelkjedet dit, må du vedlikeholde det nøye og med de riktige produktene. I tillegg til å rengjøre regelmessig, må også kjedet smøres. For å gjøre dette på riktig måte, må du velge et smøremiddel basert på hvor ofte du bruker sykkelen, værforhold og ruten du velger å sykle. WD-40 har et produkt som fungerer under alle forhold, WD-40 BIKE All Condition Lube. Men hvordan smøre sykkelkjedet? Her får du noen tips fra oss hvordan du skal gå frem når du vedlikeholder sykkelkjedet:

Dette trenger du

  • WD-40 BIKE All Condition Lube

  • Et verksted – dette er ikke nødvendig, men letter jobben hvis du har et sted å sette opp sykkelen

  • En klut

  • WD-40 Degreaser

Steg 1: SETT OPP SYKKELEN

Finn ett egnet sted for vedlikehold av sykkelen, verksted, garasjen eller utendørs. Ideelt sett plassere du sykkelen på en arbeidsrack, slik at du enkelt kan betjene pedalen og få tilgang til alle deler av sykkelen. Men du kan også sette sykkelen opp ned. Sørg for å ha alt nødvendig utstyr i nærheten. Da er du klar til å utføre vedlikehold.

1 hvordan smøre sykkelkjedet

Steg 2: RENGJØR SYKKELKJEDET

Før du kan smøre sykkelkjedet, må du rengjøre det for å fjerne smuss, olje og fett fra kjedet. For å gjøre dette anbefaler vi å bruke WD-40 Degreaser. Dette kan du påføre hele kjedet og tannhjul.
Deretter kan du gni med en spesialbørste eller en gammel tannbørste for å rengjøre leddene grundig.

2

Steg 3: VELG ET PASSENDE SMØREMIDDEL

Når kjedet er rent og tørt, kan du smøre det med et produkt som er tilpasset til klimaet. Er du usikker på hva du skal bruke, er WD-40 BIKE All Condition Lube for alle forhold. Dette produktet er perfekt for syklister som elsker å være ute under alle forhold. Den høye kvaliteten av PTFE som brukes sikrer maksimal smøring og reduserer slitasje. Det trenger dypt inn i mekanismene, noe som gir langvarig beskyttelse av alle bevegelige deler mot korrosjon, som igjen gir deg en jevnere og fornøyelig tur!

3 hvordan smøre sykkelkjedet

Steg 4: SMØR SYKKELKJEDET

Rist produktet godt og påfør på hele kjedet. Bruk pedalen til å sveive kjedet rundt mens du påfører. Sørg for at du smører alle leddene.

3 hvordan smøre sykkelkjedet

Steg 5: SPRE PRODUKTET

Spre produktet utover ved å skifte gir mens du sveiver pedalen. Da smører du også tannhjulet og får spredd produktet over det hele. La det tørke for å danne en beskyttende film. Har du brukt for mye produkt, bruk en klut til å tørke av overflødig væske.

TA VARE PÅ SYKKELEN REGELMESSIG

Nå vet du hvordan du skal smøre sykkelkjedet. Men ikke glem de andre vedlikeholdsgrepene. Ta deg tid til å rengjøre sykkelen ordentlig, spesielt etter en gjørmete utflukt. Dette gjøre at sykkelen opprettholder optimal ytelse og forlenger sykkelens levetid.

Del gjerne dine tips til vedlikehold av sykkel på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway Tagg innlegget med #WD40Norway

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2020 WD-40 Company