tracking

Hvordan rengjøre frontlykter på bilen

Frontlyktene på bilen blir dårligere med tiden. Dette skyldes UV-stråler, naturlig slitasje og dårlig vær. Slitasjen reduserer hvor godt lyset kommer frem og er et punkt hvor mange får feil på under eu-kontroll av bilen. I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan renovere og rengjøre frontlykter.

Det er forskjellige måter å rengjøre frontlykter, noen ganger er de så slitt så eneste løsningen er å bytte de ut.

Her skal vi gå igjennom to måter:

  • Hvordan rengjøre frontlykter med WD-40.
  • Hvordan rengjøre frontlykter med et slipepapir

Dette trenger du

  • WD-40 Multispray

  • Våtslipepapir (400 til 5000)

  • Vann

  • Mikrofiber

  • Poleringsmiddel for glass

Steg 1: RENGJØRE FRONTLYKTER MED WD-40

Det er flere veiledninger på YouTube som viser effekten av WD-40 på frontlykter. Men er produktet virkelig effektivt? JA, men ikke hvis det har gått for lang tid. Faktisk vil WD-40 Multispray reduserer matthet umiddelbart, men dette varer kun noen dager eller uker. For å fjerne matthet og misfarging må du bruke slipepapir og polering.

Steg 2: DEMONTERING AV FRONTLYKTENE

Som fortalt er WD-40 en midlertidig løsning for å renovere og rengjøre frontlykter. For effektiv behandling må du også pusse og polere de. Først, hvis modellen på bilen din tillater det, demonter frontlyktene for lettere å pusse de enkelt på en arbeidsbenk. Rengjør deretter frontlyktene med såpevann og tørk de rene med en ren klut.

1 rengjøre frontlykter

Steg 3: VÅTSLIPEPAPIR (400)

Spray vann på lykten, og begynn med å pusse med det groveste slipepapiret (400). Fukt regelmessig med vann for å skylle bort slipekorn. Slip jevnt, og glem ikke kantene. Vær tålmodig, dette kan ta litt tid.

Steg 4: GÅ OVER TIL FINERE SLIPEPAPIR

Etter å ha pusset med grovhet 400 kan du bytte til finere papir. 600 – 800. Ikke glem å fukte med vann regelmessig. Fortsett med 1000 – 3000 og til slutt bruker du 5000. Tørk så av frontlykten.

Steg 5: POLERING AV FRONTLYKTER

Til slutt påfører du poleringen du har valgt på forhånd, og polerer med en microfiberklut. Følg produktets instruksjoner for best mulig resultat. Nå har du beskyttet frontlykten mot elementene, og de fremstår som nye.

a man cleaning car with microfiber cloth, car detailing (or vale

KONKLUSJON

Nå har du fått både en enkel og en mer inngripende metode for å rengjøre frontlykter. Sliping av frontlyktene kan bare gjennomføres 2 til 3 ganger, etter det må du nok investere i nye. Men da har du spart mye penger allerede.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre vedlikeholdstips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.

Relaterte bruksområder

Kontakt oss

Auto Care AS Lindebergvegen 12 2016 Frogner, Norway

© 2021 WD-40 Company