Mange har vinteren som sin favorittsesong. Men selv de kan ikke nekte for at med vinteren kommer det ekstra oppgaver. For å komme gjennom vinterens oppgaver er det viktig å håndtere de riktig, og det er her WD-40 kommer inn i bildet.

Her er 10 bruksområder for WD-40 i vinterhalvåret:

Impregner skoene dine

Er du redd for at snø og slaps skal ødelegge skoene dine? Det er ingen grunn å gå til innkjøp av dyr impregneringsspray. WD-40 gjør jobben!

Alt du trenger å gjøre er å spraye skoene med WD-40. WD-40 er vannavstøtende og dermed kan du trygt bruke skoene i snø og slaps. Bruker du skoene mye ute, kan det være nødvendig å gjenta behandlingen.

Fortsatt usikker? Test først på en lite synlige område på skoen.

Forhindre opphoping av snø

Bor du i et værutsatt område med mye vind og snø, kan det være nødvendig å gjøre tiltak så snø ikke bygger seg opp på utsiden av vinduene. Det er mange måter å forhindre dette på, men den enkleste er å spray med WD-40. En dusj med WD-40 bør være nok til å hindre snø oppbygging.

Fjerne stearin fra teppet

I de mørke vintermånedene lyser vi gjerne opp inne med stearinlys om kveldene. Da er det fort gjort å søle stearin på teppet. Dette problemet løses lett med WD-40. Spray på og fjern så stearinen fra teppet.

Hold ekorn unna fuglematere

Snø og kulde gjør livet tøft for de fuglene som tilbringer vinteren her hjemme. Men livet blir enklere om vi gir de litt mat. Mange har en fuglemater ute i hagen, og dette kan også tiltrekke seg ekorn på jakt etter mat. Har du en fuglemater som er festet på stang, kan du spray stangen med WD-40. Dette gjør at ekorn ikke får feste til å klatre, og kommer seg dermed ikke opp til maten.

Forebygge vepsebol

Har du problemer med vepsebol rundt huset? Ved å spraye WD-40 under tak og andre steder du vet vepsen liker å bygge hjemmet sitt, unngår du dette. En dusj med WD-40 hvert år og problemet er løst.

Lagring av sommermøbler og hageredskaper

Om vinteren pakker vi gjerne bort sommermøbler og hageredskaper. Er disse gjenstandene av metall, anbefaler vi å spraye de med WD-40 for beskyttelse mot rust.

Fjerne kaffeflekker

På en fin vinterdag er det godt å sitte ute og drikke varm kaffe, mens ungene leker i snøen. Er du uheldig å søle kaffe på klærne, fjernes dette enkelt med WD-40. Spray på flekken og tørk av.

Fjerne gammel voks fra ski

Ved første snøfall tar vi frem ski og snowboards og gleder oss til komme ut i naturen og bakken. Men vi glemte visst å fjerne voksen før vi satte bort skiene forrige sesong. Dette fjernes lett med WD-40. Spray WD-40 på undersiden av skiene og skrap av med en akrylskrape.

Dette var kun 10 bruksområder for WD-40 i vinterhalvåret, WD-40 har mange fler.