Når metall er i kontakt md fuktighet over lang tid vil det begynne å korrodere og nedbrytningsprosessen starter. Rust kan forekomme på alle typer metall som verktøy, utendørs møbler, gjerder, bilkarosseri osv. Gjør du ikke noe med rusten vil den til slutt spise opp alt metallet.  Det samme gjelder også for nettinggjerder, spesielt hvis du bor i et område med mye fuktighet.

I dag vil vi fortelle deg hvordan du fjerner rust fra nettinggjerder.

Sitronsaft og salt

Hell og gni salt på overflaten du vil fjerne rust fra. Når det er gjort, heller du over litt sitron- eller limejuice som du lar virke i en til to timer. Etter virketiden skrubber du overflaten med stålull eller stålbørste. Hvis du er redd for å ripe opp overflaten, kan du skrubbe litt hardere med en mykere klut.

Natron

Lag en pasta av natron og vann i en bolle. Påfør pastaen på område med rust og la det virke noen timer. Bruk så en børste til å skrubbe av pastaen. Skyll godt med vann og du vil se at rusten er borte. Tørk over med en klut for å absorbere fuktighet.

Eddik

Eddik er kjent for å være en naturlig rens. Eddik vil fjerne rust som ethvert annet materiale som er nevnt ovenfor. Det fjerner rust fra alle metalloverflater, inkludert nettinggjerde. Fremgangsmåten er den samme som de andre. Dypp en klut i eddik og påfør rikelig på nettinggjerde. La det virke noen timer før du skrubber med stålull. Skyll av med rent vann for å fjerne rester.

WD-40 til rustfjerning

WD-40 er den mest allsidige og praktiske metoden for å fjerne rust. Det er bare å spraye på området som er rustent, i stedet for å påføre med klut. Det trenger heller ikke å virke i flere timer (avhengig av hvor mye rust det er).

Spray på, vent en liten stund, skrubb med en børste.

Er det veldig mye rust som skal fjernes, gjentar du prosedyren til all rust er borte.

Spray så igjen med WD-40 for å beskytte metallet mot fremtidig fuktighet og rust.

Her finner du vedlikeholds tips til gjerder og porter av smijern.

Har du hverdagstips eller andre råd å komme med? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway

Her kan du kjøpe WD-40 produkter