Det er fryktelig kjedelig å se at dine gjenstander av metall begynner å ruste. De mister sitt flotte utseende og begynner å ligne mer på shabby chic, kanskje du liker den stilen, men ikke alle gjør det. Her kommer vi med noen tips til produkter, ingredienser og husholdningsartikler som kan brukes til rust fjerning.

Hvit eddik

Den første ingrediensen du kan prøve for rust fjerning er hvit eddik. Hvis du fortsatt ikke tror det, så kan du lese her er om den imponerende eddiken.

Har du rust flekker du vil fjerne og eddik i skapet, da er det bare å sette i gang. Dekk området eller gjenstanden som har rust flekker med eddik. La det virke i ca. 30 minutter og rusten er borte. Er det mye rust eller et stort område med rust, kan det hende det må virke lenger.

Eddik bør mykne opp rusten for deg så du enkelt kan fjerne den med en børste. Bruk for eksempel en gammel tannbørste. Hvis det fortsatt er igjen rust, kan du gjenta prosedyren til all rust er fjernet.

Sitronsaft og boraks

Sitronsaft inneholder vitamin C, men den gjør også en god rust fjerner.

Ved å tilsett boraks i sitronsaft danner du en pasta som kan påføres rust flekker. La det virke i 30 minutter.

Hvis området som skal behandles har mye rust kan det trenge lengre virketid. Spray litt vann på pastaen hvis den begynner å tørke.

Når det har virket lenge nok, tar du en tannbørste og skrubber overflaten ren for rust. Skyll grundig med rent vann for å fjerne gjenværende pasta og rust. La tørke. Gjenta prosedyren hvis ikke all rust er fjernet.

Potet og natron

Natron er en av de mest allsidige og nyttige ingrediensene når det kommer til husholdningsartikler. Natron fjerner flekker og fungerer som rust fjerning fra overflater i hjemmet. Bruk natron sammen med en potetskive for å fjerne rust. Det høres kanskje rart ut, men det gjør jobben.

Skjær en potet i to og strø natron over den siden som er kuttet. Bruk denne til å gni over området som har rust flekker.  Siden potet har syre egenskaper vil dette fjerne rust.

Potet er fantastisk å bruke på rustne kniver. Sett rett og slett kniven i poteten og la den være der hele dagen. På kvelden tar du ut kniven og det er store sjanser for at rusten er borte.

WD-40

Alle overnevnte ingredienser og metoder over fungerer flott, men vil du ha en superenkel løsning velger du WD-40.

Dynk rust flekkene i WD-40 og la det virke i 10 minutter. Skrubb så rusten vekk med en børste.

I tillegg, i motsetning til andre rust fjernere, tilbyr WD-40 også beskyttelse mot rust. Den både fjerner og beskytter. Hva mer kan du ønske deg av en rust fjerner?

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .