Etter en lang arbeidsdag eller hard trening er det deilig å synke ned i et varmt badekar for å myke opp slitne muskler. Men hvis badekaret har begynt å få rustflekker er det ikke veldig innbydende. Det du trenger da er en noe som fjerner rustflekkene.

Det finnes flere forskjellig typer badekar laget av ulike materialer, inkludert emalje, akryl og porselen. Dette innvirker på hvilken type rustfjerner du må velge. For eksempel kan rustfjerner med blekemiddel misfarge akrylkar.

Derfor kommer vi her med flere metoder du kan bruke for å fjerne rustflekker. Disse DIY rustfjernerne er enkle å lage og enkle å bruke. Til slutt kommer vi med et bonustips.

Bruk en salt og sitron blanding

Ta en halv kopp med sitronsaft og tilsett 1 – 1,5 teskje salt. Før rundt til saltet har oppløst seg. Dypp en klut i løsningen og påføre rustflekkene på badekaret. La det virke.

Etter ca. en time, kan du bruke den samme kluten dyppet i løsningen og gni over rustflekkene. Dette bør fjerne de, hvis ikke prøver du neste tips.

Bruk en eddik og salt blanding

Eddik inneholder eddiksyre og kan av den grunn være en god rustfjerner. Ta en halv kopp eddik og tilfør 2 teskjeer salt. Rør til saltet har oppløst seg og gjør det samme som beskrevet over.

Bruk en ren klut som du dypper i løsningen og påfører området som har rustflekker. La virke en stund og gni så bort rustflekkene med den samme kluten.

Advarsel: Eddik inneholder syre, noe som kanskje ikke er å anbefale til ditt badekar. Dette bringer oss over til bonustipset:

Bonustips! Bruk WD-40 på rustflekker

I noen tilfeller kan det hende at ingen av metodene beskrevet over fungerer. Og selv om de gjør det, kan de skade overflaten på badekaret på grunn av syren som er i løsningen. Derfor har vi kommet med dette bonustipset, WD-40 er egnet for nesten alle overflater.

Spray WD-40 direkte på rustflekkene og la det virke i 10 minutter. Spray så WD-40 på en klut og tørk bort rustflekker så lett som bare det. Bare husk å vaske bort WD-40ien før du tar deg et bad.

Har du andre tips til å fjerne rust? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway så vi finner tipsene dine.