Bråker det så mye når du åpner dører i hjemmet at du har søkt etter «reparer en knirkende dør»? Her får du hjelp til å løse problemet, og du trenger ikke engang reise ut for å kjøpe produkter. I denne guiden bruker vi produkter du allerede har i hjemmet. Er du klar?

1.      Hårspray

Hårspray skaper en polymer tetning, og dette er akkurat hva du trenger for å dempe den knirkende døren. Bruk den hårsprayen som har sterkest hold og spray dette på hengselpinnen.

Dette er ikke en evigvarende løsning, men de som har prøvd den sier at den holder i hvert fall to uker før du begynner å knirke igjen.

 

2.      Reparer en knirkende dør med et såpestykke

De fleste såpeprodukter i markedet består av animalsk fett, og dette fettet kan smøre opp metall og gjøre at det ikke knirker. Det du gjør er å gni inn hengselpinnen med såpe. Organiske og hjemmelagde såper er de som fungere lengst mot knirking, da de inneholder mer animalsk fett. Kjemiske såper har derimot glyserin, som kan føre til at rust utvikler seg ytterligere.

3.      Olivenolje

Reparer en knirkende dør med olivenolje, det fungerer utmerket som smøremiddel til dørhengsler. Ikke bare vil dette fjerne knirk, det vil også gjøre at døren beveger seg mer fritt. Det eneste problemet er at det kan bli litt klinete, så vi anbefaler å bruke en klut dyppet i olivenolje for å påføre dette på hengselpinnene.

4.      Reparer en knirkende dør med WD-40

Hvis ingen av de overnevnte synes å fungere for deg, er det på tide å ta frem den magiske boksen med WD-40 Multispray. Ikke bare fjerner den knirk, den gjør også at døren svinger uanstrengt og forhindrer opphoping av rust og fett i lang tid.

Spray direkte på hengselpinne eller bruk en fille til å påføre produktet. Tørk av overflødig væske og vask hendene godt hvis du har kommet i kontakt med produktet.

Til slutt tester du døren ved å åpne og lukke den flere ganger. Hører du en lyd?

Reparer en knirkende dør selv. Det er enkelt hvis du har de riktige produktene tilgjengelig.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre WD-40 tips?

Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.