Det er i hjemmet vi føler oss komfortable. Det er her vi lader opp, føler oss trygge og samler familien til på hverdag og fest. Husstanden bør inneholde noen elementære ting som familien trenger. Mange tenker da på mat og hygieneartikler, men verktøy kan også være hendig å ha tilgjengelig. Dette er kanskje ikke noe man tenker på til daglig, men plutselig er det noe som må repareres eller fikses på. Da er det mye enklere å ha det selv, enn at du må fly rundt i nabolaget å låne det du trenger. Her får du en liste over de 10 viktigste verktøy du bør anskaffe deg:

10 viktigste verktøy: Hammer

Hammer er på toppen når det gjelder de 10 viktigste verktøy. Enten ett bilde skal henges opp eller det er en spiker som stikker ut et sted, en hammer er absolutt et må-ha verktøy. En lett hammer med normalt stort hode er tilstrekkelig for de fleste husholdninger. Har du dårlig kontroll når du bruker hammeren kan det være en ide og også ha en klesklype som du kan holde spikeren med når du skal slå den inn, da ungår du å treffe deg selv.

Skrutrekker

Er det en skrue som har løsnet, kan du raskt skru til denne igjen. Skap og hengsler kan justeres og stabiliseres raskt. Det finnes mange skrutrekkersett som tar liten plass, og da er du sikker på at du alltid har riktig størrelse tilgjengelig.

Batteridrill

Denne bør du prioritere høyt blant «10 viktigste verktøy». Dette er en allrounder som ved hjelp av litt strøm eller et batteri kan du både skru og bore. Disse kommer i alle størrelser, men du kommer langt med en liten.

WD-40

WD-40 kan brukes til mange ting i hjemmet. Det kan beskytte verktøyene mot korrosjon, løsne skruer, fjerne flekker og tyggegummi fra tepper samt over 2000 andre bruksområder. WD-40 er rett å slett verktøy på boks.

10 viktigste verktøy: Tang

En tang kan brukes til så mangt, f.eks. trekke ut spiker fra veggen, kappe kabler eller ledninger, klemme etc. Det finnes mange ulike tenger for ulike bruksområder. Du burde ihvertfall ha mist en type i verktøykassen.

Vater

For å unngå at bilder og skap blir hengende skjevt på veggen, bør du absolutt benytte et vater når du henger opp disse.

Sag

For hus- og hageeiere er sag et verktøy som ofte blir brukt til kapping av greiner, små busker eller planker. Kanskje ønsker du å utføre et lite prosjekt som å lage en hagebenk, og da er sagen uunnværlig. Har du hage er dette ett av de viktigste verktøy.

10 viktigste verktøy: Kniv

En skarp kniv av høy kvalitet, eller en tapetkniv gjør at du hurtig og trygt kan skjære tepper, emballasje og åpne pakker.

Stjernetrekker

I likhet med skrutrekker er stjernetrekker også en viktig del av verktøykassen og på listen over 10 viktigste verktøy. Har du anskaffet deg et sett, følger det gjerne også med stjernetrekkere i denne.

En-polet spenningstester

Dette verktøyet skal bare brukes til å kontrollere strømmen i stikkontakter. En spesialist bør konsulteres for annet arbeid direkte med strøm. Likevel er det nyttig å ha en såkalt fasetester i huset.

Disse ti verktøyene er bare et forslag og kan alltid suppleres og tilpasses etter behov og økonomi. I tillegg til de 10 viktigste verktøyene anbefales det også ha et sett med skruer og spiker i diverse størrelser. Verktøy er ikke billig, men det kan lønne seg å kjøpe kvalitet, da har du verktøy i mange år fremover. Hvis du i tillegg behandler de riktig, kan du ha disse verktøyene resten av livet. WD-40 Multispray kan brukes som både rengjøringsmiddel og beskyttelse av verktøyene, det beskytter også mot rustdannelse.