Hva er WD-40?

WD-40 er det registrerte navnet og merkevaren til en vannavstøtende spray og smøreolje. Sprayen ble oppfunnet av et selskap i San Diego kalt Rocket Chemical Company som senere ble omdøpt til WD-40 Company.

16 Fantastiske Bruksområder for WD-40

Helt siden den ble oppfunnet har WD-40 blitt brukt til utallige formål. Det er mange eksempler på situasjoner hvor folk har vært kreative og kommet på flere bruksområder for sprayen. Her er seksten eksempler på hvordan WD-40 kan brukes:

1.         Beskytte fuglemateren

Klarer du ikke holde ekorn unna fuglemateren? Bare ha på rikelig med WD-40 på toppen. Ekornet vil ikke klare å holde seg fast og vil dermed falle av hver gang de prøver å snike seg til en matbit fra fuglemateren.

2.         Få av ringer

Har du satt fast en ring på fingeren? Det er ingen fare så lenge du har en flaske WD-40. Spray lett på fingeren og du vil se at ringen sklir av så lett som bare det. Bare husk å vaske hendene etterpå.

3.         Glass som sitter fast

Har du to glass som sitter fast inni hverandre og som virker umulig å løsne? Å dra dem fra hverandre kan være risikabelt. Hvis du har en flaske WD-40 derimot er det heldigvis ingen grunn til bekymring. Bare spray litt WD-40 på glassene. Sprayen danner en film imellom og voila! Jobben er gjort og du kan lett løsne glassene fra hverandre. Husk at du må vaske glassene før du bruker dem.

4.         Å få tyggegummi ut av hår

Det er nesten utrolig at dette fortsatt er et problem! Bare spray litt WD-40 på håret hvor tyggegummien sitter og den kan lett fjernes ved hjelp av en kam. Husk at du burde vaske håret etterpå. Hva

5.         Insektsspray og insektsfjerner

Hva er WD-40 som kan brukes til så mye? Vi kan fortelle at det er en vannavstøtingsspray og smøreolje og, overraskende nok, et glimrende innsektsmiddel. Hvis du sprayer den på vinduskarmer, rammer, dører og dørkarmer kan du enkelt holde insekt ute av huset. Vær påpasselig så du ikke puster inn avdamper fra sprayen og unngå å prøve dette mens det er barn i huset.

6.         Fjerne skomerker fra gulv

Klarer du ikke å få skomerker fra kjøkkengulvet? Ikke gi opp, kjøp heller litt WD-40! WD-40 er en utmerket løsning når det kommer til å fjerne merker og tjærespor fra alle typer gulv. Sprayen skader ikke gulvoverflaten, og det krever ikke særlig mye innsats å få jobben gjort. Husk å lufte godt hvis du har mange merker som må fjernes. Det er også viktig å vaske over etterpå for å unngå å skli på den glatte sprayen.

7.         Vaske toaletter

Hvis du tror de stygge merkene på doskålen et umulige å fjerne, må du tenke deg om en gang til. Si farvel til stygge flekker og smuss med WD-40. Det er ingen behov for spesiell toalettrens når WD-40 kan få jobben gjort enkelt og greit. Det er bare å spraye på flekkene et par sekunder og bruk dobørsten for å vaske bort. Dette tar lett knekken på de gjenstridige flekkene.

8.         Fjerne te-flekker

Har du gjenstridige te-flekker på kjøkkenbenken som aldri ser ut til å gå bort? Da er det bare å bruke litt WD-40 på, og tørke over med en klut. Dette fjerner flekkene på null komma niks. Vask over med såpe etterpå.

9.         Impregnere sko og støvler

Du kan gjøre vintersko og støvler helt vanntette ved hjelp av litt WD-40. WD-40 er en vannavstøtendespray, og funker fint for å impregnere vintersko slik at vann ikke trenger inn. En bonus er at WD-40 også kan fjerne saltflekker som lett oppstår om vinteren.

10.    Unngå snø I vinduskarmer

Er det snøstorm på vei? Du kan kanskje ikke stoppe snøen fra å lave ned, men du kan unngå at det samler seg på vinduskarmene på huset ditt. Spray karmene med WD-40 før det snør, og se snøen skli rett av.

11.    Vaske bilskilt

WD-40 er en god løsning når du skal fikse rustende registreringsplater. Spray på og tørk over med en ren klut, og du vil se at bilskiltet er så godt som nytt. WD-40 hjelper til med å fjerne rusten på overflaten og sikrer også mot fremtidige rustskader.

12.    Hindre veps fra å bygge bol

Veps bygger vanligvis bol under takskjegget på hus. For å unngå at dette skjer, spray litt WD-40 innunder taket. Dette hindrer enkelt veps fra å flytte inn i takskjegget ditt.

13.    Redusere glansen I lakk

Noen ganger kan lakk få tregulv og parkett til å skinne litt mer enn du ønsker. For å redusere glans kan du ha litt WD-40 på en klut og tørk over gulvet. Vært påpasselig så du får bort overflødig WD-40 så gulvet ikke blir glatt.

14.    Løsne glidelåser

Glidelåser som sitter fast på jakker, ryggsekker, bukser eller soveposer, kan enkelt løsne med litt hjelp fra WD-40. Alt du trenger å gjøre er å spraye den på glidelåsen, og deretter dra glidelåsen opp og ned et par ganger for å få fordelt WD-40 jevnt. For å unngå smøremiddel på klær kan en spraye det på en plastgjenstand og bruke en liten pensel til å påføre uten søl. Vi vil fraråde å spraye WD-40 på barnas glidelåser.

15.    Fjerning av superlim

Det kan lett hende at en glemmer beskyttelseshansker mens du bruker superlim. Hvis dette har hendt vet du sikkert hvor vanskelig det kan være å få vekk eventuelt søl fra hendene. Du trenger heldigvis ikke å bekymre deg hvis du har WD-40 for hånden! Bare spray litt på fingrene som står fast og bare gni til hendene dine er tilbake til det normale! WD-40 funker også fint for å til å fjerne lim fra andre overflater, men husk å alltid vaske etterpå.

16.    Vaske og smøre gitarstrenger

Hvis du spiller gitar kan det være en god ide å ha litt WD-40 på strengene. Dette både smører og renser gitarstrengene, og hindrer slitasje. Ha litt WD-40 på en klut og tørk over strengene etter du ha spilt og du vil raskt merke forskjell.