En hybridsykkel, som navnet antyder, er en blanding av terrengsykkel og landeveissykkel. Den kan brukes til generell sykling i forskjellig typer terreng. Hybridsykler brukes vanligvis til pendling, ettersom de beveger seg lett på veier. Denne artikkelen vil fortelle deg i detalj hva en hybridsykkel er.

Spesifikasjoner

Styret

Siden hybridsykler er en kombinasjon mellom landevei- og terrengsykkel vil du finne spesifikasjoner fra begge to i hybridsykkelen. Hybrider kommer vanligvis med et flatt styre. Dette kommer fra terrengsykkelen, da landeveissykler har bukkehornstyre. Bremse- og gir komponentene er også lik terrengsykkelen. De fleste sykler har ikke STI-gir som er vanlig på landeveissykler.

Ved å ha et flatt styre får du en mer oppreist stilling. Dette gir ikke mye fart, men gir en sikrere sykling spesielt i trafikkerte områder.

Dekk

Dekken på hybridsykkelen er vanligvis større i volum en landeveissykler. Dette gir hybriden mer komfort sammenlignet med smalere dekk. Hjulstørrelsen er en indikator på hva slags terreng hybridsykkelen er laget for. F. eks. er 26 tommer perfekt for sykling i terreng, mens 700c ikke er det.

Bremser og gir

Bremsene varierer fra modell til modell. De mest brukte bremsene på hybridsykkelen er V-bremser. Hydrauliske og mekaniske skivebremser er også vanlig. Hybridsykler bruker vanligvis vanlig allsidig gir. Noen har imidlertid navdrev for å gjøre dem nesten vedlikeholdsfrie. Du får også hybridsykler uten gir.

Skjermer

Hybridsykler har vanligvis skjermer. Dette er en nødvendighet, spesielt hvis du sykler til jobb. Skjermer forhindrer sprut og søl både på deg selv og de du sykler forbi.

Fjæring

Hybridsykler kan komme uten fjæring eller med kun frontfjæring. Det fleste har ikke fjæring i det hele tatt. Fjæring i gaffelen kan gjør pedalen mindre effektiv og legge vekt til sykkelen. Dermed vil de fleste som sykler på asfalt, avstå fra dette. Noen har fjæring i fronten for å absorbere støt fra humpete veier.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.