Korrosjon kan være kostbart å reparere. Korrosjon er rust eller sammenbrudd av materialer, dette skyldes vanligvis eksponering av ytre stoffer (vann, salt, surt regn og andre kjemikalier). Da korrosjon påvirker mange materialer, er det viktig å vite hvordan man fjerner dette. Den beste løsningen er å bruke en anti korrosjon spray.

Hvordan fungerer det

Når du påfører anti korrosjon spray på motorsykkelen, danner den en klar og ultra-tynn film som aktivt dreper alle eksisterende korrosjonsceller som er tilstede på metallet. Den forhindrer også at det dannes ny korrosjon.

Områder som under tanken, setet eller brytere vil bli beskyttet i ca. 12 måneder mot korrosjon etter bare en påføring. Andre områder som er mer eksponert, vil behøve påføring oftere.

Anti korrosjon spray kan kjemisk nøytralisere alle typer veisalt. Metaller som er beskyttet vil også være motstandsdyktig mot vann. Disse produktene er også normalt penetrerende og fungerer utmerket som smøremidler.

Husk å bruke anti korrosjon spray når du setter motorsykkelen bort til vinterlagring. Det gjør at du unngår korrosjon på grunn av fuktighet. Fuktighet kan trenge inn i sprekker hvor det har vanskeligheter med å fordampe fra. Ved å bruke en penetrerende anti korrosjons spray, vil du unngå at dette skjer.

Slik bruker du anti korrosjon spray

Disse produktene bør oppbevares temperert og de må ristes godt før de påføres. Selv i en liten mengde vil de beskytte motorsykkelen din mot korrosjon. De er nesten alltid trygge for bruk på gummi og alle typer lakk. Derfor kan du spraye på elektriske komponenter slik at du unngår feil forårsaket av korrosjon.

Sjekk alltid med produsenten av motorsykkelen før du bruker noen av disse produktene.

Anti korrosjon spray bidrar til å hindre veisalt, gjørme og skitt til å feste seg til komponentene på motorsykkelen. Ved å regelmessig rengjøre sykkelen vil du unngå at det oppstår større skade.

Husk at forebyggede vedlikehold er den meste måten å unngå skader og reparasjoner.

Nå som du vet hva anti korrosjon spray kan gjøre og hvordan bruke de – hvorfor ikke prøve litt WD-40?

WD-40 kan bidra til å fjerne korrosjon. Test selv ved å spray en liten mengde på et område hvor det er korrosjon. La virke en stund og rengjør med en børste.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.