Korrosjon er verktøyets verste fiende. Du kan beskytte verktøyene dine og holde korrosjon unna ved å bruke en anti korrosjon spray. Det er viktig å forstå hva korrosjon er og hvordan en anti korrosjon spray gir dine verktøy maksimal beskyttelse.

Forskjellige typer skader forårsaket av korrosjon

Her er tre forskjellige typer skader forårsaket av korrosjon:

  • Direkte tap eller skade på metallkonstruksjoner som f.eks. varmtvannsbereder.
  • Indirekte tap på grunn av lekkasje og brann som eksplosjoner forårsaket av strømbrudd, tap av arbeid og nedleggelse av anlegg.
  • Vedlikeholdskostnader på grunn av korrosjon f.eks. på en metalloverflate.

Hvordan kan du forhindre korrosjon?

 

Du kan forhindre korrosjon ved å kontrollere fuktighet, slik at ikke verktøyene blir våte, og ved å påføre en beskyttende belegg med f.eks. anti korrosjon spray.

Påfør anti korrosjon spray på verktøyene

Anti korrosjon spray forhindrer korrosjon og rustdannelse på verktøyene. Det fungerer som et beskyttende belegg på overflaten. Anti korrosjon spray kan du enkelt kjøpe i butikk. Husk at du bør ikke bruke oljeaktig spray, da det kan sette flekker på treverk. I tillegg får du olje på hendene når du skal bruke verktøyet.

Andre fordeler med anti korrosjon spray er at det vil forlenge levetiden på verktøyene dine. Faktisk er det en all-in-one løsning for alle dine korrosjonsproblemer. Sprayen beskytter mot saltvann, kjemikalier og fuktighet.

Når du skal ut å kjøpe en anti korrosjon spray kommer du over flere produkter. Du kan velge en basert på dine krav. En oversikt over fordeler du får ved å bruke en anti korrosjon spray inkluderer:

  • Reduserer reparasjonskostnader
  • Forhinder skade på utstyret
  • Øker levetiden på maskiner og verktøy
  • Forhindrer driftstap
  • Forhindrer driftsavbrudd
  • Gir et trygt arbeidsmiljø

Hvordan kan du kontrollere fuktighet?

Du kan kontrollere fuktighet ved å plassere en fuktighetsabsorberende pakke i verktøykassen. Disse pakkene reduserer fuktighetsnivået og absorberer ekstra fuktighet. I tillegg kan du bruke en Vapor Corrosion Inhibitior (VCI). VCI er et vannbasert molekylært belegg som  arbeider for å beskytte verktøyene mot fuktighet ved å binde seg elektrokjemisk til metalloverflater.

Unngå at verktøyene blir våte

Ved å legge verktøyene tilbake i verktøykassen mellom hver gang du skal bruke de er tidkrevende, men det forhindrer de i å bli våte. Entreprenører gjør sjelden dette når de arbeider.

Ved å bruke en anti korrosjon spray, legge en fuktighetsabsorberende pakke i verktøykassen og unngå at verktøyene blir våte, har du en god beskyttelse mot rust og korrosjon. Verktøyene vil vare lenger og du sparer penger.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.