Det er alltid deilig med en ren bil. Få en skinnende ren bil med bilvask for hånd.

Slik rengjør du bilen steg for steg

En gang iblant trenger bilen en vask. Det er viktig å fjerne smuss og skitt som kan føre til at bilen ruster. En ren bil holder seg også bedre! Under viser vi enkelt hvordan du utfører en bilvask for hånd.

1.     Forberedelse før bilvask

Unngå vask i direkte sollys. For hurtig tørking kan gi merker på lakken.  Trekk vindusviskere vekk fra glasset.

2.     Finn frem alt du trenger

Du trenger vann, bøtte, svamp, felgbørste, pusseskinn samt bilshampoo. Bilvask krever mye vann, mengden er avhengig av størrelsen på kjøretøyet (og hvor skitten den er). Mikrofiberduker eller pusseskinn er viktig for best mulig tørk. Du kan kjøpe bilshampoo fra lokale butikker eller bensinstasjoner. Følg produsentens anbefaling for riktig blandingforhold.

3.     Skyll bilen

Bruk hageslange eller høyttrykkspyler for å fjerne mest mulig skitt og smuss før bilvask. Det anbefales å bruke en egnet forvask som effektivt fjerner trafikkfilm, salt, asfalt og insekter. Følg alltid produsentens anbefaling for forvask, da denne kun skal virke i noen minutter. WD-40 original fungerer utmerket til å fjerne insekter, smuss, gamle klistremerker og fugleskitt, samt mye mer!

4.     Rengjør hjulene

Hjulene pleier å være den mest skitne delen av bilen. Bruk en børste som er egnet for rengjøring av hjulene, samt en felgrens.

5.     Bilvask

Bruk en svamp og vask overflatene på bilen. Vær ekstra oppmerksom på områder som er ekstra skittene. Ikke bruk børste på bilen, da den kan ripe lakken. Skyll bilen godt for å fjerne såperester etc. Gjenta prosessen om nødvendig. Sørg for at bilen holder seg våt, hvis områder begynner å tørke, kan det føre til vannmerker som er vanskelig å fjerne.

6.     Tørk bilen

Mikrofiberduk eller pusseskinn absorberer vann godt. Tørk av bilen, slik at det ikke er noe vann igjen.  Når bilen er tørr, bruk bilvoks for å oppnå en blank beskyttende overflate. Bruk WD-40 original til å smøre og beskytte deler som kan bli rustne over tid. Du kan også blant annet bruke WD-40 inne i hjulbuer og på skvettlapper for å forenkle fremtidig rengjøring.

Da har du gjennomført en bilvask for hånd og bilen er nå skinnende ren.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.