Er det ikke irriterende når du du skal hente ut blomsterpottene fra lagring og de sitter fast opp i hverandre? Noen ganger virker det som de er som limt sammen, og kanskje har du også knust noen i din iver etter å løsne de fra hverandre. Her får du noen tips til hvordan løsne blomsterpotter som har klebet seg sammen. Neste gang trenger du hverken bruke tid eller krefter for å hente frem pottene.

Bruk en gummihammer på blomsterpotter

Står du der med blomsterpotter som sitter sammen kan du forsiktig bruke en gummihammer. Legg pottene på siden og dekk de med et tykt håndkle så de ikke går i stykker. Dunk nå forsiktig med gummihammeren på sidene og bunnen, ikke bruk mye kraft. Lette slag skal være nok til å løsne de. Fjern håndkle og prøv nå om de glir fra hverandre.

 Frys de ned

Her må du plassere de fastlåste pottene i en fryser i ca. 15 minutter. Terrakotta og mange andre blomsterpotter er kjent for å trekke seg sammen i kalde temperaturer. Derfor vil det å utsette pottene for kulde i 15 minutter være nok til å løsne blomsterpotter som har klebet seg sammen. Pass imidlertid på at du ikke lar de ligge for lenge i fryseren, det kan gjøre at de sprekker for deg i stedet.

Løsne blomsterpotter som har klebet seg sammen med kald og varmt vann

I denne metoden må du dekke til dreneringshullene som er i bunnen på den indre potten. Du kan bruke lerretstape eller om du finner noe som du kan plugge hullene med. Fyll den innerste potten med iskaldt vann og sett pottene ned i en balje eller kum med varmt vann. Forskjellen i temperatur vil gjøre at den indre potten trekker seg sammen, mens den ytre potten utvider seg. Resultatet er at de da skal være enkelt å løsne fra hverandre.

Bruk WD-40

Du har kanskje en boks med WD-40 Multispray stående i garasjen eller boden? Hvis ikke bør du absolutt anskaffe deg en. WD-40 er kjent for sine over 2000 bruksområder.

Men tilbake til å løsne blomsterpotter som har klebet seg sammen; Spray litt WD-40 mellom pottene som sitter fast. Sørg for at WD-40 kommer til rundt hele potten. Da er det bare å dra pottene fra hverandre.

Det er ikke alltid mulig å endre på lagringsmulighetene du har for dine blomsterpotter. Men med disse tipsene unngår du å knuse de hvis de har klebet seg sammen.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.