WD-40 boksen er ikke kun et smøremiddel for knirkende dører denne høytiden. Som kjent er WD-40 Multispray perfekt til å løsne skruer og bolter, beskytte verktøy mot fuktighet. Men det slutter ikke der, WD-40 kan brukes til nesten alt og på utallige rare og fantastiske områder. De mest eventyrlysten har et ordtak: «selv de mest kuperte terreng kan overvinnes ved hjelp av to ting: ducttape og WD-40.». Vi gir det ikke bare et bruksområde for WD-40, her har du hele 10 tips.

1. Løsne glass som sitter sammen

Tenk deg at du ønsker et glass med noe å drikke, og i det du skal ta ut glasset fra skapet så følger det også med et til. Hvis varme glass rett fra oppvaskmaskinen settes i hverandre, er sjansen stor for at de fester seg godt sammen når de avkjøles. Ikke risikerer å knuse glassene ved å prøve å trekke de fra hverandre. Bruk heller litt WD-40 som du sprayer imellom glassene. La det virke litt og glassene kan lett løsnes fra hverandre. Husk også å vaske de før bruk for å fjerne WD-40 fra overflatene.

  1. 2. Fjern skriblerier fra veggene

I julen fylles huset opp av store og små familiemedlemmer. Og de små synes å være overalt til tider. I et uoppmerksomt øyeblikk har de plutselig tegnet på veggen. Et bruksområde for WD-40 er at det er et fantastisk rengjøringsmiddel og fjerner lett podens kunstneriske uttrykk fra vegger, bordoverflater og TV-skjerm. Spray WD-40 på en klut og tørk av.

3. Utrydder og fjerner insekter

Juletreet kan faktisk ta med seg mange insekter inn i huset. Med en WD-40 boks kan du spraye disse for å fjerne de. Du kan også bruke WD-40 i vinduskarmer og dørrammer for å holde insekter og edderkopper ute.

4. Fjern flekker fra kjøkkenbenken

Du kan raskt og enkelt fjerne flekker etter julemiddagen fra kjøkkenbenken med WD-40. Spray WD-40 på en klut og tørk over flekkene. Vær nøye med å rengjøre flaten for WD-40 etterpå.

5. Fjerne tyggegummi fra hår

Her er enda et fantastisk bruksområde for WD-40: Det fjerner tyggegummi. Dette er helt normalt at tyggegummi fester seg i håret på barnet. Unngå å skamklippe ungen. Spray WD-40 på tyggegummien og du kan bare gre det ut av håret.

6. Fjern skitt fra sko

Det er ganske irriterende å skitne til det splitter nye skoene. Det er ikke moro å rengjøre de heller. For en enkel og forebyggende løsning kan du bruke WD-40. Spray på for å fjerne skitt. Spray igjen for å legge igjen et beskyttende lag.

  1. Fjerne stygge skrubbemerker

Trafikken inn og ut av huset har en tendens til å øke i ferien, og sjansen for svarte merker på gulvet er stor. Dette fjerner du enkelt med WD-40. Spray på en klut og vask over merkene. Vask over igjen for å fjerne WD-40, da det kan gi en glatt overflate.

  1. Bruksområde for WD-40: Gjør skoene vanntette

Dette er en av de mest populære bruksområdene for WD-40, spesielt under den våte årstiden. Spray skoene med WD-40 for å beskytte de mot vann. Bruker du skoene ofte, må du gjenta prosedyren med jevne mellomrom.

9. Rengjør toalettskålen

Med WD-40 rengjør du og holder toalettskålen ren igjennom flere skyllinger. Spray et par sekunder ned i toalettet og skyll ned.  Dette skal holde toalettskålen ren og flekkfri.

10. Fjerne snø fra spaden

Ved å spraye WD-40 på snøskuffa vil ikke snøen feste seg. Gjenta behandlingen hvis det kommer mye snø.

Her er noen flere tips på bruksområder.

Her kan du kjøpe WD-40, hvis du ikke har en boks tilgjengelig.