Korrosjon er prosessen der metall brytes ned ved hjelp av oksidasjon. Et vanlig eksempel på dette er rust. Det er her jernoksid dannes på metall på grunn av tilstedeværelsen av fuktighet på metalloverflaten. Dette problemet møter alle huseiere og bedrifter på sine biler, bygninger, båter, fly og alle andre metallgjenstander. Derfor bør disse opplyses om beskyttelse mot korrosjon. Her får du noen tips til hvordan du kan forhindre korrosjon på metallgjenstandene dine.

1.      Beskyttelse mot korrosjon ved å beskytte metalloverflaten

Enhetlig korrosjon har en tendens til å skje når korrosjon oppstår over en metalloverflate på en ensartet måte. Dette betyr at hele overflaten av objektet er under angrep. Et eksempel på dette kan være et ubeskyttet tak som er utsatt for regn. Hele taket blir angrep av samme mengde regn, og derfor oppstår korrosjon med en jevn hastighet.

Den enkleste måten å forhindre korrosjon er å plassere en beskyttende barriere mellom overflaten av metallet og de korroderingsmidlene (regnet) som angriper. Du kan forhindre korrosjon med elektrokjemiske løsninger, oljebaserte tetningsmidler og til og med maling. I situasjoner med nedsenkning eller underjordisk korrosjon fungerer katodisk beskyttelse som magi.

2.      Forhindre korrosjon ved å stanse jernstrømmen mellom metaller

Her snakker vi om galvanisert korrosjon som oppstår når to metaller som har forskjellige potensialer for elektroder og det til settes en ekstra elektrode, som for eksempel saltvann. Her kan du forhindre korrosjon ved å danne et beskyttende belegg over begge metalloverflatene. Dette forhindrer alle elektrolytter.

3.      Unngå kilder til klorid fra miljøet

Punktkorrosjon er når det beskyttende passive laget over metalloverflater blir ødelagt på et mikroskopisk nivå. Dette har en tendens til å få store konsekvenser, fordi de strukturelle integritetene til disse objektene er kompromittert. Som et resultat begynner galvanisk korrosjon å oppstå på disse overflatene i mikroskopisk skala.

For å forhindre dette, bør et beskyttende lag med oljebaserte tetningsmidler eller elektrokjemiske løsninger påføres over metalloverflaten. Du kan til og med bruke katodisk beskyttelse i tillegg til å unngå kontakt med høye klorider som saltvann.

4.      Beskyttelse mot korrosjon med WD-40

Dette flerbruksproduktet har vært kjent for å være et godt middel mot å fjerne rust og som et forebyggende tiltak. Alt du trenger å gjøre er å spray WD-40 på den rustne overflaten og la det virke, deretter går du over med en stålbørste for å fjerne all rust.

Sjekk alltid først på et lite synlig område, om overflaten tåler WD-40. Hvis du bruker WD-40 regelmessig på overflater som er utsatt for rust, vil du forhindre korrosjon i fremtiden.

Har overflaten mye rust og skitt kan du i stedet bruke WD-40 Specialist Penetrant, dette produktet er spesialdesignet for å trenge gjennom skitt og rust slik at du lettere kan fjerne dette fra alle overflater.

Dette var tipsene vi hadde til beskyttelse mot korrosjon, hvilket av alternativene vil du gå for?