Ingenting er mer frustrerende enn å oppdage en flekk på en nylig kjøpt vare. Det kan skje når du søler maten på en ny kjole ved et uhell, eller barna har tegnet med blekk på duken. Noen flekker er vanskeligere å få vekk en andre og de kan også forverres enda mer hvis du prøver å fjerne de. Her får du noen tips til å fjerne vanskelige flekker:

Vin

Det er godt med et glass vin til en bedre middag, men det kan etterlate permanente flekker på klærne dine hvis du skulle være så uheldig å søle. Fjern rødvinsflekker med disse metodene:

Fra klær

Det enkleste er å skylle plagget med en gang du har sølt. Hold det under rennende kaldt vann med flekken ned, da skyller du flekken ut av stoffet.

I motsetning til hva vi tror så fungerer ikke farris på vinflekker. I stedet bør du bruke en kombinasjon av kaldt vann og blekemiddel basert på hydrogenperoksid. Bløtlegg plagget i denne løsningen og la det gjøre jobben sin i minst en time. Helst bør du gi den fire timer, og du kan til og med legge den i løsningen over natten hvis du ikke har det travelt.

Fjerne vanskelige flekker fra tepper og stoffmøbler

Tepper og møbeltrekk er litt annerledes enn vanlig klær og kan suge opp mer væske. Påfør blekemiddelet som er nevt overfor, og følg på med å et hånkle dyppet i varmt vann som du «tapper» på det berørte området.

Når du er ferdig, bruker du et rent hånkle for å tørke det våte området. Husk at en løsning med hydrogenperoksid kan bleke fargen på mørke tepper, så vær forsiktig.

Benkeplater i granitt eller marmor

Med benkeplater av granitt er det ingen risiko for å skade den faste overflaten. Derfor kan du bruke en kraftig pasta av natron og hydrogenperoksid. Ta den nylagde rengjøringspastaen og fordel den til du har en fjerdedel tomme tykt lag over flekken. Etter det, dekk pastaen med en plastfolie og teip ned kantene.

Når du er ferdig, la flekken ligge i 24 timer og fjern deretter plastfolien på løsningen for å la den tørke. Du kan gjenta denne handlingen så mye du kan til flekken er fjernet fra benkeplaten.

Blekk

Flekker etter blekk er noe av det vanskeligste å fjerne hvis du lar det tørke. Slik fjerner du vanskelige flekker fra blekk

Fjerne vanskelige flekker fra klær

Bruk en bomullspinne som du dypper i alkohol. Gni denne på flekken fra utkanten av flekken og inn mot midten. Når bomullspinnen har absorbert en del blekk, bytt til en ny.

Penner og markører som er fylt med permanent blekk kan dessverre ikke fjernes.

Tepper og stoffmøbler

For tepper og møbeltrekk kan du bruke den samme metoden som ovenfor, men du må rengjøre området med vann etter du har fjernet flekken.

Granitt eller marmor

Samme metode som tidligere nevnt. Skyll av området med rent vann og tørk av.

Fett

Fett setter lett flekker å klær og er i kategorien vanskelige flekker. Men med denne metoden kan du fjerne vanskelige flekker fra klær:

Klær

Lag en løsning som inneholder 50% hvit eddik og 50% vann og påfør dette på flekken. La det virke en god stund og vask klærne som vanlig. Gjenta prosessen om nødvendig.

Du kan bruke de samme metodene i tepper og møbeltrekk for lignende resultater. Vær imidlertid på vakt mot å legge plagget i tørketrommelen før flekken er fjernet helt.

Test alltid først på et lite synlig område for å forsikre deg om at materialet tåler behandling.

 

Har du andre tips?

Har du hverdagstips eller andre råd å komme med? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway