En trillebår kan gjøre livet i hagen enklere. Den sørger også for at du sparer ryggen for tunge løft. Det er mye bedre å trille rundt på tunge jordsekker enn å bære de rundt. Ved å utføre vedlikehold av trillebår vil du også bevare den mye lengre.

Ettersom trillebåren på en måte tar vare på deg, kanskje du også skulle tenke på å ta litt vare på den også? Du vil ha behov for at den er rustfri, ren og enkel å trille hvis du skal dra nytte av den.

 

Grunnleggende vedlikehold av trillebår

1.     Håndtakene

Håndtakene er gjerne de delene som blir oversett når det gjelder vedlikehold av trillebår. Man gjør gjerne ikke noe med de før de sprekker opp og løsner.

Har du har en gammel trillebår er kanskje håndtakene av tre. Da kan du slipe de med litt sandpapir hvis de begynner å bli grove. Du kan også tilføre litt olje, husk da å la dette trekke godt inn og tørk av overskytende.

Ved en mer moderne trillebår er håndtakene av plast. Da kan du prøve å tape de med lerretstape, hvis dette ikke holder må du nok investere i nye håndtak.

2.  Kassen

Selve kassen er gjerne den som oftest blir skitten. Så å rengjør denne er svært viktig når det gjelder vedlikehold av trillebår. Sørg for å skrape ut alt skitt etter hver gang du bruker den.

Den kan godt også få en skikkelig vask nå og da. Bruk en stålbørste til å fjerne alt smuss som sitter fast. Bruk gjerne litt sterk såpe til rengjøring. Sørg for at den er helt tørr før du setter den bort.

3.    Hjulet og akselen

Hvis enten hjul eller aksel ikke virker, vil du få store problemer med å flytte på trillebåren. For at akselen skal virke effektivt, bør du smøre den med det beste smøremiddelet som finnes, nemlig WD-40 Multispray. Dette vil også forhindre at akselen ruster, samtidig som det avviser smuss. Når det gjelder hjulet må du sørge for at det alltid er nok luft og at den klarer vekten som du skal fylle i trillebåren.

Med disse tre trinnene vil du synes at vedlikehold av trillebår er enkelt. Ved å utføre dette regelmessig utfra hvor mye du bruker den, vil du ha en trillebår som varer lenge og alltid står til tjeneste når du har bruk for den.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.