Sykkelen er skitten og du skulle ha rengjort den, men du ser for deg at hele ettermiddagen går med.  Å rengjøre sykkelen må ikke ta lang tid. Med de riktige verktøyene kan denne jobben utføres på relativt kort tid. Vi viser deg hvordan du får ren sykkel:

Ren sykkel – fjern skitten

På din vei til ren sykkel må du først fjerne skitten som har festet seg til sykkelen. Spyl sykkelen ren for løst smuss. Fyll en bøtte med vann og litt såpe og vask så over sykkelen med en svamp, for å fjerne fastsittende smuss.  Er det fortsatt gjenstridig smuss igjen på sykkelen, kan du spray på litt WD-40 Multispray. WD-40 penetrerer og løsere opp vanskelig smuss, spray på og la virke en liten stund. Spyl så sykkelen med rent vann for å fjerne all såpe.

Sykkelkjede

En ren sykkel betyr også at sykkelkjedet må rengjøres. Sykkelkjedet er en viktig del av funksjonaliteten til sykkelen. Det å vedlikeholde sykkelkjedet gjør at sykkelturen blir mer behagelig og du forlenger også levetiden på kjedet.

Vi anbefaler å bruke et avfettingsmiddel på sykkelkjedet, da dette fjerner alle typer smuss. WD-40 Multispray er fantastisk å bruke til denne type rengjøring. Spray på sykkelkjedet og bruk en liten børste til å skrubbe kjedet rent. La sykkelen tørke litt i solen.

Smøring av sykkelkjedet

Når sykkelkjedet har tørket er det neste steget å smøre det. Vi anbefaler å bruke WD-40 Bike All Conditions Lube. WD-40 All Condition Lube smører og beskytter sykkelkjedet mot fremtidig smuss og korrosjon.

Har du litt ekstra tid?

For enklere fremtidig rengjøring kan du polerer sykkelen med en voks. Bare husk å unngå overflater som bremser og hjul. Voks påføres med en poleringspad og poleres av med en myk klut.

Et siste ord

Når det kommer til ren sykkel, er den en vanlig misforståelse at dette er mye jobb. Med WD-40, vann og litt såpe så kommer du langt på kort tid.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.