For at du skal ha et rent hjem er det noen produkter som er viktige. Lag deg ditt eget rengjøringssett med de mest essensielle rengjøringsproduktene som oppvaskmiddel, et universalt rengjøringsmiddel, glass rens og desinfiseringsmiddel. I tillegg til dette grunnleggende settet trenger du også:

1.    Møbelpolish

Du vil behøve en møbelpolish til dine møbler av tre. Ved å bruke en møbelpolish av god kvalitet reduserer du vannmerker etter for eksempel glass. Møblene dine vil dessuten holde seg pene og vare lengre.

2.    Kalkfjerner

Kalk samler seg gjerne rundt kraner, i dusjen og på fliser. Gjør det enkelt for deg seg ved å kjøpe en sprayvariant som fjerner kalk. Du kan også bruke en sitron som du deler i to og gnir over det kalkbelagte området. La virke i 30 minutter før du tørker rent.

3.    Mikrofiberduker for et rent hjem

Sørg for å ha noen mikrofiberduker til rengjøring. Disse dukene fjerner støv og rusk og er mye bedre å bruke en bomullskluter.

4.    Gummihansker

Gummihansker bør også være en del av rengjøringssettet. De beskytter hendene dine mot kjemikaler og skitne overflater. For å få et rent hjem må man noen ganger ta de tøffe oppgavene.

5.    Svamper

Svamper er alltid kjekt å ha. Du bør ha separate svamper for bad og kjøkken, så du ikke sprer bakterier rundt i hjemmet. Svamper finnes i alle varianter, store og små, myke og noen mer slipende. Med et lite utvalg er du godt rustet til rengjøringsoppgaver i hjemmet.

6.    Rengjøringsservietter

Rengjøringsservietter er ikke bare et praktisk valg. De er fantastiske å bruke på toalettseter og skitne overflater. Ved å bruke en serviett, reduserer du risikoen for å spre bakterier.

7.    Klesbørste eller klesrulle

Har du kjæledyr som katt eller hund hjemme, har du mest sannsynlig også mye hår overalt. Sofa, tepper og stoler er gjerne foretrukne soveplasser for disse dyrene, og da ligger det gjerne mye hår igjen etter de. For å fjerne dette, kan du bruke en klesbørste eller en klesrulle. Klesrulle er også flott å rengjøre lampeskjermer med.

8.    Nal

For rengjøring av flater som dusjdører, vinduer og andre store områder kan du med en fordel bruke en nal til å dra av vannet med. Ved å bruke nal unngår du vannmerker og det fjerner eventuelle rester av vaskemidler.

Med disse essensielle rengjøringsproduktene er veien til rent hjem effektivt og raskt.
For flere tips til rengjøring og andre gjør-det-selv prosjekter se vår bloggside på WD-40.