Metall spiller en viktig rolle i våre liv. Veldig mye rundt oss er enten laget av metall eller har metall som en viktig komponent på en eller annen måte. Dette gjør at vi må beskytte de, og forhindre rustdannelse. Vi må innføre nødvendige tiltak for rustbehandling.

I denne bloggen kommer vi med fem grunner til hvorfor rustbehandling er viktig og hvordan du rustbehandler.

1.      Korrosjon

Den første, viktigste og mest åpenbare grunnen til rustbehandling er å forhindre rust. Rust eller korrosjon kan oppstå på alle typer metall uavhengig hvor det befinner seg. Det skjer imidlertid oftere i områder med høy luftfuktighet, eller i atmosfærer med høy konsentrasjon av reaktive kjemikalier, som fabrikker.

Boliger i nærheten av havet opplever mer korrosjon på metall og til og med bilene. Salting av veier vinterstid er også noe som resulterer i rust og korrosjon på kjøretøy. Korrosjon er en type slitasje, men med rustbehandling unngår eller utsetter vi korroderingen.

2.      Lengre levetid

Rust og korrosjon betyr ganske enkelt at metallet mister sin styre og integritet. Når et metall begynner å korrodere vil rusten, uten behandling, akselerere og til slutt er metallet fullstendig oppspist av rust

3.      Utseende

Et metallobjekt som er rustet mister sin glans og utseende. Selv om gjenstanden i utgangspunktet ikke hadde glans, er utseende kompromittert. Tenk deg en sykkel med rusten rammen, hvor attraktiv ville den se ut? Selv om sykkelen fortsatt kan brukes, vil den ikke være noe du vil vedkjenne deg.

Selv om dette høres irrelevant ut, kan de rustne gjenstandene forårsake rustflekker på klær, og det kan være vanskelig å fjerne.

4.      Mister styrken

Metall mister styrken når det begynner å ruste, dette er en stor grunn til å rust behandle. Korrosjon er farlig i metallkonstruksjoner som skal holde tunge gjenstander.

5.      Rustbehandling er en investering

Rustbehandling av metallgjenstander i og rundt våre hjem er en investering. Du tror kanskje det koster mye penger å rust behandle. Men tenk hvordan det sparer deg for store utgifter ved å unngå å erstatte metallkomponenter og inventar når de korroderer.

Rustbehandling ved hjelp av WD-40

Det finnes flere metoder for rustbehandling, galvanisering, maling og andre kommersielt tilgjengelige rustbeskyttende produkter. Vi anbefaler at du bruker denne relativt billige og enkle metoden her:

Ved å spraye WD-40 på metallobjekter beskytter du ikke bare overflaten mot rust, men den fjerner også rust under de fleste forhold. Avhengig av omstendighetene, kan det være nødvendig å påføre WD-40 regelmessig.

Ta en titt på våre hjemmesider for produktinformasjon, tips og triks.