Du våkner om natten og er tørst. Men å snike seg ut til kjøkkenet gjennom knirkende dører og over bråkete gulvplanker uten å vekke hele huset, er ikke lett. Gulvplanker løsner med tiden og dørhengsler ruster – dette er årsaken til de irriterende lydene.

Det er flere «gjør-det-selv» teknikker som kan forhindre og fjerne disse lydene. Følgende syv teknikker fikser problemene for deg:

 

1.     Et såpestykke

Ved hjelp av et såpestykke kan du få en stopp på knirkende dører. Men du må bruke et såpestykke uten glyserin. Glyserin tiltrekker seg fuktighet og forårsaker rust. Etter hvert vil metallbolten i dørhengslet ruste og døren blir vanskelig å åpne.

Gni såpen over hengslene til de er helt dekket. Dette vil hindre døren i å knirke i lang tid. Dette er et billig og enkelt alternativ for å fikse knirkende dører. Gjenta behandlingen med noen måneders mellomrom.

2.     Parafinvoks

Voks er en billig og utmerket smøring for dørhengsler. Parafinvoks brukes blant annet til å smøre snowboard for å redusere friksjon, smøre skyvedører etc. Vi anbefaler å bruke hvit parafinvoks til å smøre dørhengsler, da fargen ikke er så fremtredende. Det er to måter å påføre voksen; Du kan enten gni voksen over dørhengselet, eller du kan ta ut bolten i hengselet og dyppe denne i smeltet voks før den settes på plass igjen.

Er du en hendig person, ville jeg prøvd sistnevnte alternativ. Det gjør at knirkingen forhindres lenger.

3.     Vaselin mot knirkende dører

Ta ut bolten fra hengslene og smør denne, samt leddene med vaselin. Sørg for at du har tilstrekkelig med smøring på. Sett bolten på plass igjen, og du har nå en knirkefri dør.

4.     Oliven olje

En av de største årsakene til at dørhengsler begynner å knirke er når folk maler over dem. Når malingen tørker, begrenser det bevegelsene til hengslet.

Hvis dørhengselet er malt over er det første steget å fjerne malingen. Kok opp vann som du har i en bøtte, legg så dørhengslene i bøtta og vent til malingen løsner. Skrubb av eventuelle malingrester før du fester dørhengslene igjen. La de tørke og smør de så godt inn med olivenolje.

Bruk en pensel eller en klut til påføring av oliven oljen. Dekk hele hengselet og sørg for at bolten er godt smurt.

5.     Maisenna til knirkende gulvplanker

Maisenna eller talkumpulver er to billige måter å fikse knirkende gulvplater. Gulvplanker ekspanderer og trekker seg sammen i henhold til endrede værforhold, dette er grunnen til at de kan begynne å knirke. For å hindre knirking kan du strø litt maisenna mellom plankene og la det sette seg. Unngå å søle vann i området før maisennaen har trengt godt ned.

Er det løse spikere som gjør at det knirker, kan du feste bordplankene med skruer.

6.     Bruk et mellomlegg

Hvis gulvet knirker kun på et spesifikt område, kan du prøve å legge inn en kile mellom bordplankene. Et tynt stykke tre vil forhindre gulvplankene fra å gnisse mot støttebjelken.

7.     WD-40 til knirkende dører

WD-40 Multispray er et smøremiddel som kan fikse knirkende dører og gulvplanker. Den penetrere og løsner fastsittende deler, så du kan rengjøre de skikkelig. WD-40 Smart Straw har to sprayløsninger, spray bredt eller spray presist. WD-40 forhindrer metall i å ruste. 2 smøringer i året sørger for knirkefrie dørhengsler. Spray metalldelene og mellom gulvplankene med WD-40. Tørk over med en klut for å fjerne smuss. Smør igjen og la tørke.

Før du benytter deg av husholdningsprodukter for å løse problemet med knirkende dører, må du huske å vaske overflatene rene først.

Når jobben med å smøre dørhengsler og gulvplanker er gjort enten med WD-40 eller en av de andre teknikken, kan du lydløst snike deg ut på kjøkkenet om natten for å slukke tørsten ( eller ta en snack )

Del gjerne andre vedlikeholdstips på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.