Barn er en velsignelse, men til tider kan de gi deg grå hår. Spesielt når de i et uoppmerksomt øyeblikk utfolder seg kreativt på veggen. Ikke fortvil og hold deg helt rolig, det finnes en rekke metoder for å fjerne fargestift fra veggen. Bare husk å teste på et lite område først, da ikke alle disse metodene vil fungere på din vegg.

Fjerne fargestift med Natron

Er det noe natron ikke kan gjøre? Du finner bruksmuligheter for natron over alt i hjemmet. Natron kan også fjerne fargestift fra veggen. Bruk en fuktig klut med litt natron og skrubb forsiktig på veggen. Resultatet er selvfølgelig avhengig av størrelsen på kunstverket. Under de fleste omstendigheter skal merkene fjernes ganske enkelt.

Tannpasta

Tannpasta kan brukes til mer enn å pusse tennene, den kan også fjerne fargestift fra veggen. Du trenger en tannpasta som ikke er gel-aktig og en børste til å skrubbe med. Smør tannpasta over barnekunsten og bruk børsten til å skrubbe med. Slipemiddelet i tannpastaen vil fjerne fargestiften fra veggen. Denne metoden vil trenge my jobb, og det er ikke sikkert det gir ønsket resultat.

Stålull

Barn oppfordres til å bruke fantasien når fargestifter og papir blir lagt foran dem. Og ofte leverer de mesterverk. Noen barn får plutselig behov for å utfolde sin kreative fantasi på et større lerret, og da er veggen helt innlysende å bruke. Du er kanskje ikke helt enig i det.
Stålull kan også fjerne fargestift fra veggen. Men du må huske å bare gni kun i en retning. Skrubber du i sirkler vil det ødelegge tapeten. Ved riktig bruk kan stål fjerne mesterverket.

Oppvasksåpe og vann

Fyll en bøtte med varmt vann og oppvaskmiddel. Bruk en svamp som du dypper i vannet og vasker veggen med. En av ulempene med denne metoden er at du også kan vaske av malingen fra veggen din.

Fjerne fargestift fra veggen med Eddik

Når barnet har utfoldet seg kreativt med fargestifter, er det ikke bare veggene som kan bli tagget. Klærne er også ofte fulle av fargestift. Til dette trenger du eddik og en gammel tannbørste. Dypp tannbørste i utvannet eddik og skrubb flekkene bort. Vask så klærne i vaskemaskinen.

WD-40

En annen effektiv metode å fjerne fargestift fra veggen, er å bruke WD-40 Multispray. Spray veggen med WD-40 og la det virke en stund. Bruk så en ren klut til å tørke av og fargestiften vil forsvinne.

WD-40 er veldig effektivt, spesielt hvis området som trenger rengjøring er stort. Så har du kreative barn i hus, anbefaler vi å også ha en boks med WD-40 tilgjengelig.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.