Det er deilig med en myk teppeflate i stuen når du skal slappe av med familie eller venner. Men det vakre, deilige teppet samler også mye skitt og smuss. Som forelder har du kanskje et barn som har utfoldet seg kreativt på teppet uten å tenke på konsekvensene at lim faktisk ikke er så lett å fjerne. Når skaden har skjedd, googler du nettet etter løsninger på fjerne lim fra teppe. Her får du guide som enkelt løser problemet.

Hvordan fjerne lim fra teppe – hobbylim

Har noen sølt hobby lim på det dyrebare teppet ditt, vil det første du bør gjøre være å fjerne så mye som mulig med en klut eller fille. Selv om limet har stivnet, må du prøve å tørke opp så mye som mulig. Ved tørket lim kan du prøve med litt varmt vann for å myke opp limet, så det kanskje blir lettere å fjerne.

Neste steg i å fjerne lim fra teppe er å bruke hvit eddik, oppvasksåpe eller WD-40 for å fjerne alle spor etter ulykken. Oppvasksåpe og hvit eddik blandes med vann og påføres, mens WD-40 kan du påføre direkte på limet. Test alltid først på et lite synlig område for å se om overflaten tåler behandlingen med middelet du velger.

La middelet virke i ca. 15 minutter før du begynner å skrubbe forsiktig. Pass på så du ikke gnir limet lenger ned i overflaten. Når alt er fjernet er det bare å klappe teppet tørt med et tørt håndkle. Sjekk etter noen minutter for å være sikker på at flekker er borte. Teppet skal nå være rent og mykt igjen.

Hvordan fjerne superlim fra teppe

Superlim tørker fortere en du klarer å reagere. Men du går frem på samme måte som ved å fjerne hobby lim, fjern først så mye overflødig lim som mulig.

Bruk WD-40 Multispray på en ren klut eller bomullspad som du påfører flekken. Når du har bløtte hele området, vil du oppdage at limet enkelt kan trekkes ut av teppet.

La teppet lufttørke, eller du kan klappe det tørt med et håndkle. Du vil kjenne at teppet er mykt og godt igjen. Så enkelt er det å fjerne lim fra teppe.

Husk å vaske hendene grundig hvis du har kommet i kontakt med produktet.

Her får du noen flere flekkfjerningstips.