Enten det er på hagemøbler, sykkelen, båten eller bilen, rust etterlater stygge sår. Ikke ser det pent ut heller, i tillegg er det skadelig for metalloverflaten. Jo lenger du velger å ignorer det, jo mer korrosjon vil du møte. Her for du noen magiske metoder for å fjerne rust fra metall.

1.      Eddik

Eddiksyre eller sitronsyre er begge gode mot rust, og de bør være ditt førstevalg hvis dine rustne gjenstander kan legges i en bolle med eddik. Er det for eksempel skruer du vil fjerne rust fra, trenger du kun en bolle med en halv liter hvit eddik eller eplesidereddik som du legger skruene i.

Dekk bollen eller boksen og rist godt. Så lar du det trekke i eddiken i 24 timer. Neste dag ser du at dette er en av de magiske metodene for å fjerne rust fra metall.

 

2.      Fjerne rust fra metall med natron og en gammel tannbørste

Hvis du ikke har hvit eddik hjemme, kan du velge å stole på litt natron og en gammel tannbørste. Finn frem en bolle eller tallerken og hell på nok natron og vann til det danner en pasta. Pastaen skal ikke være smuldrete eller for tykk.

Når pastaen er perfekt smører du den over den rustne overflaten. Deretter bruker du en gammel tannbørste som du skrubber flaten med. La det virke litt og skyll deretter av pastaen. Overflaten er så god som ny.

3.      Den magiske WD-40 Multispray

Dette produktet har vært kjent for å fungere som et godt motmiddel mot rust og som et forebyggende tiltak. Alt du trenger å gjøre er påføre WD-40 på den rustne overflaten, spray godt på, og skrubb med en stålbørste. Test alltid først på et lite synlig område for å sjekke at overflaten tåler behandlingen.

Hvis du påfører WD-40 regelmessig på rustutsatte overflaten, unngår du at rust oppstår i utgangspunktet. Hvis den rustne overflaten har mange kroker og kriker kan du også prøve med WD-40 Specialist Penetrant. Den er designet for å trenge inn i små trange sprekker og den trenger godt gjennom rust og smuss.

Dette var våre magiske metoder til å fjerne rust fra metall

Del de gjerne andre tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway