bildekilde

Viktige tips:

  • Du bør kontakte leverandøren av kjøkkenet for å få informasjon om hvilke rengjøringsmetoder som er best egnet for din kjøkkenbenk.
  • Du bør regelmessig bruke en antibakteriellspray for å desinfisere overflatene på kjøkkenet for å holde de rene og hygieniske.

Hvorfor blir det så skittent på kjøkkenet

Kjøkkenbenken er utsatt for mye gjennom dagen. Søl, sprut og flekker er uunngåelig under matlagning. Smuss og flekker bare øker i antall, og til slutt ser det ikke ut rundt deg. Men følger du denne veiledningen, kommer du til å ha alt under kontroll.

Hvordan rengjøre kjøkkenbenken

 

Hvis du ikke allerede vet hva slags material kjøkkenbenken er laget av, bør du kontakte leverandøren for å få greie på det. Kanskje det er noen spesielle forhåndsregler du må ta.

Daglig rengjøring – Når du lager mat må du sørge for at kjøkkenbenken er ren. Det enkleste er å tørke bort søl når de oppstår. Det vil fjerne teflekker og forhindre at det setter varige merker. Når du er ferdig med matlaging for dagen, og lunsjen til neste dag er tilberedt, bør du bruke et universalt rengjøringsmiddel til å rengjøre hele kjøkkenbenken. Dette vil ikke bare rengjøre benken for støv, flekker og matrester, men også klargjøre for neste dag.

Desinfisering – foruten daglig rengjøring, bør du også rengjør grundig en gang i uken. Da bruker du også et antibakterielt middel som du sprayer på og tørker av med en ren klut. Skyll så kluten godt under rennende varmt vann så du ikke sprer bakterier.

Hvordan rengjøre benkeplate av granitt

Benkeplater av granitt må være forseglet. Ellers vil de absorbere olje, søl og flekker, som gjør de vanskelige å holde rene og hygieniske. Du kan selv teste om den er godt nok forseglet ved å dryppe noen dråper med vann på overflaten. Hvis dråpene absorberes etter en liten stund, er ikke granittbenken forseglet.

Granitt kan lett bli skadet hvis du ikke bruker de riktige produktene. Unngå bruk av rengjøringsmidler som inneholder slipemidler, sure ingredienser eller noe som inneholder salmiakk eller blekemiddel. Dette kan gjøre det vanskelig å fjerne teflekker.

For å fjerne teflekker fra benkeplater av granitt må du bruke varm vann og oppvasksåpe, som du tørker av med en ren klut.

Hvordan rengjøre benkeplater med hvit laminat

Laminat er et ganske billig og holdbart valg for benkeplate og er lett å rengjøre og vedlikeholde. De vaskes ganske enkelt med klut og mildt såpevann.

Skyll godt med vann etterpå, for å fjerne rengjøringsmiddelet, da det kan gjøre skade på overflaten. Benkeplater av laminat er ganske følsomme ovenfor fuktighet, derfor bør du holde de tørre.

Bruk ikke rengjøringsmidler med slipemidler eller som inneholder sterke kjemikaler på laminat.

Har du en kjøkkenbenk med hvit laminat bør denne rengjøres med en pasta du lager av natron og vann.  Smør pastaen over flekkene og la det virke i noen minutter, tørk av men ren klut. Denne metoden kan også fjerne teflekker.

 

Slik fjerner du flekker fra kjøkkenbenken

Vil du vite hvordan du kan fjerne teflekker og fettflekker som sitter hardt?  Det er mange rengjøringsmidler for kjøkken å finne på markedet. Alternativt kan du bruke universalrens som er tøffe nok til å fjerne flekker som fett- og matrester.

Rengjør du kjøkkenet regelmessig, vil ikke flekkene være så vanskelig å fjerne. Men har du allerede fått noen hardt sittende flekker, kan du fjerne disse ved å lage en pasta av natron og vann som nevnt ovenfor. Legg denne pastaen over flekkene. Gni forsiktig over med en klut eller svamp til flekkene forsvinner.

Fjern teflekker fra alle typer benkeplater med WD-40

WD-40 bidrar til å fjerne mange typer flekker fra ulike overflater og det med letthet. Matrester, inkludert te, kaffe og selv flekker fra andre materialer som mascara og leppestift på tekstiler.

Bare spray litt WD-40 flekken og la det virke en stund. Du vil se flekken løse seg opp. Etter noen minutter tørker du overflaten med en myk ren klut. Pass på at du fjerner alle WD-40 rester fra kjøkkenbenken, så du ikke forurenser maten.