Hvordan forhindre rust på utemøbler av metall

Metall som eksponeres for vær og vind vil etter hvert begynne å ruste. Har du terrassemøbler av metall vil de dessverre bli stygge og ødelegge den vakre stilen du har på terrassen. Men med riktig behandling kan du forhindre rust på utemøbler av metall, og de kan da holde seg vakre i årevis. Her er en oversikt over noen av behandlingene:

Hold de tørre

Fuktighet er den vanligste årsaken til rust. Dine utemøbler av metall vil sannsynligvis være ganske motstandsdyktig mot fuktighet, men for å bevare de lenge, bør de beskyttes og holdes mest mulig tørre. Blir de utsatt for fuktighet over lengre tid, kan de begynne å rust. Tørk av med en tørr klut etter regn og fuktig vær.

Dekk til utemøblene

En enkel måte å holde utemøblene tørre og fri for rust er å dekke de til. Men å dekke de til med en grønn presenning er i vakkert, vi vil gjerne at terrassen eller hagen skal se pen ut. Da er tekstiler fint å bruke, ikke bare ser det tiltalene ut, det beskytter også møblene dine. Puter, armbeskyttere og stolputer beskytter utemøblene mot både varme og fuktighet, og gjør de i tillegg mer komfortable.

Forhindre rust på utemøbler av metall ved å lagre de innendørs om vinteren

Du tenker kanskje at utemøbler av metall kan stå ute året rundt. Men for å unngå rust anbefales det å lagre de innendørs om vinteren når de ikke er i bruk. Har du ikke mulighet til innendørs lagring, kan et overtrekk legges over møblene. Det beskytter utemøblene for elementene gjennom vinteren.

Gi metallmøblene en vokshinne

Du kan bruke pastavoks for å beskytte mot rust. Det finnes spesialvoks til metallmøbler, men du kan like gjerne bruke en bilvoks i pastaform. Vask og tørk møblene før du påfører voksen, og sørg for at du dekker alle kriker og kroker. La voksen herde et døgn før du tar de i bruk. For å vedlikeholde beskyttelsen må voks påføres minst en gang i året, avhengig av hvor mye møblene blir brukt.

Forhindre rust på utemøbler av metall med olje eller fett

Regelmessig smøring med olje eller fett beskytter utemøblene mot rust.

Magien med WD-40

Alle de overnevnte tipsene er flotte, men den beste metoden å beskytte utemøbler av metall er WD-40. Det finnes en rekke WD-40 produkter å dra nytte av. Om det er metallmøbler eller trillebårer, kan du være sikker på at WD-40 har produkter som imøtekommer dine rustbeskyttelsesbehov!

Enklere blir det ikke – spray på WD-40 og la det tørke – og metallgjenstandene dine er beskyttet mot fuktighet og rust.