Det enkle svaret er JA! Folk har til og med gått så langt som å lage sine egne formler med hjemmelagde penetrerende olje.  Det lengre svaret på «fungerer penetrerende oljer?» er at det er noen påviste bruksområder for penetrerende oljer som WD-40, og de skal vi gå igjennom her.

1.      Fungerer penetrerende oljer på fastrustede deler?

Den mest åpenbare og vanlige bruken for penetrerende oljer er noe bilentusiaster er enige om. Den løsner fastlåste og fastrustede mekaniske deler. Årsaken er at oljene trenger inn i den minste sprekk eller hull på overflaten, og kommer til der hvor andre produkter ikke når.

Penetrerende oljer har lav viskositet, noe som gjør at den også kan løsne fastkjørte deler

2.      Som et rengjøringsmiddel?

En annen vanlig funksjon for penetrerende oljer er at de er gode som rengjøringsmidler og ekstremt effektive mot korrosjon. WD-40 Specialist Penetrant er perfekt for denne jobben.

De fjerner for eksempel lakksøl, permanent tusj, tyggegummi, tjære, spraymaling og de mange typene av fett.

3.      Fjerner knirk

Har du en støyende fjæring på bilen eller et veldig irriterende knirkende dørhengsel, er alt du trenger WD-40 Specialist Penetrant. Produktet hjelper til med å redusere friksjon og varme der den påføres. Dette vil dermed redusere støyen, når du metalldeler møtes.

En annen grunn til at deler begynner å lage friksjon og støy, skylde at de har dannet korrosjon på overflaten. Penetrerende oljer fjerner også rust og korrosjon.

4.      Fungerer penetrerende oljer mot rust og korrosjon?

Den penetrerende filmen somWD-40 lager har også en sekundær funksjon enn bare å smøre og løsne deler. Denne filmen vil holde seg ganske lenge, noe som fører til at delen er beskyttet mot rustdannelse og korrosjon så lenge den er der.

I hovedsak er penetrerende oljer gode når det gjelder å motstå de vanligste årsakene til rust og korrosjon – nemlig salt og vann. Det korrosjonsbeskyttende belegget som etterlates av penetrerende oljer fungere også som vannavstøtende middel og bør derfor bli en integrert del av rutinemessig vedlikehold av bevegelige deler.

Sørg alltid for å teste WD-40 på materialet før du bruker det, og vask hendene godt hvis du har kommet i kontakt med produktet.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre rengjøringstips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.