Hvordan rengjøre glideskinnene til terrassedøren? Hvis disse glideskinnene ikke rengjøres, kan døren blir vanskelig å åpne og lukke. Ved å rengjøre disse en gang i uken vil du redusere oppbyggingen av skitt og smuss.

Seks enkle steg

Hvordan rengjøre glideskinnene til terrassedøren: Steg 1

Åpne terrassedøren og støvsug glideskinnene for løst rusk og skitt. Ved å gjøre dette først, vil det bli lettere for deg i steg 2. Når alt løst smuss er fjernet kan du gå videre til steg 2.

Steg 2: Lag såpevann

Bland ca. 240 ml vann med et rengjøringsmiddel du har. Bruk et som er ikke-skurende, du vil ikke ha riper i glideskinnene. Bruker du oppvasksåpe eller lignende trenger du kun noen få dråper som du har i det varme vannet.

Steg 3: Skrubb glideskinnene

Finn frem en stiv børste som du dypper i såpevannet. Skrubb så inne i sporene for å fjerne skitt og smuss som ikke lot seg støvsuge vekk.

Steg 4: Tørk

Når glideskinnene er skinnene rene tørker du de med papirhåndklær eller filler til de er helt tørre.

Steg 5:

Når du er ferdig med å vaske og tørke den ene døren, kan du ta neste dør. Følg samme prosedyre her med å støvsuge, skrubbe og tørke.

Steg 6: Ukentlig rengjøring

For best resultat på hvordan rengjøre glideskinnene til terrassedøren bør du gjenta denne prosessen minst en gang i uka. Resultatet av ukentlig rengjøring vil gjøre at terrassedørene glir lett uten problemer.

Bonus tips: Smør glideskinnene med WD-40

Når glideskinnene er rengjort kan du smøre de. Dette vil ikke bare gjøre at terrassedøren åpner og lukker seg som de var nye, det vil også stoppe irriterende knirkelyder.

Spray på litt WD-40 i sporene på glideskinnene og tørk over med en tørr fille for å fordele produktet jevnt utover.

Dette er hvordan rengjøre glideskinnene til terrassedøren skal utføres. Følger du disse stegene hver uke vil du aldri ha problemer med verken å bevege dørene eller irriterende knirkelyder.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.