Julen nærmer seg og du tenker sannsynligvis på hvordan du skal dekorere hjemmet. I stedet for å handle inn dekorasjoner kan du lage de selv. Samle sammen venner og famile for å ha en hyggelig stund med hjemmelaget julepynt.

Her får du noen tips fra oss:

Glitrende hjemmelaget julepynt

Har du noen gamle lyspærer liggende, kan disse brukes til å pynte opp hjemmet i julen. Smør et tynt lag med lim rundt lyspæren og rull den i glitter. Vær forsiktig og sørg for at hele pæren blir dekket med glitter. Fest en metalltråd til bunnen av pæren og du kan nå dekorere veggene med hjemmelaget julepynt som glitrer.

Engler av vinkork

Du kan lage fantastiske engler av vinkorker. Det du trenger er vinkork, trekuler, bånd, hyssing, lim og tusj. Tegn søte ansikter på trekulene, gjerne med rosa kinn. Lim trekulene på toppen av vinkorkene med limpistol. Knyt hyssing rundt halsen på engelen og knyt en sløyfe. Lim også fast en løkke av hyssingen på toppen av trekulen, så kan du henge den opp. Til slutt lager du vinger av båndet, som du limer fast på ryggen. Enkel og rimelig hjemmelaget julepynt.

Her er flere ideer på hva du kan gjøre med vinkorker.

 Lag din egen julekrans

Du kan lage din egen personlige julekrans ved å gå ut i skogen å plukke det du trenger. Du kan enten binde dette til en halmring, eller du kan lage en sirkel av f.eks. bjørkekvister. Du trenger også tynn ståltråd for å feste dekoren til ringen. Plukk også kvister av gran, furu eller det du måtte foretrekke. Fest disse i små bunter til sirkelen med ståltråd. I tillegg kan du pynte denne med kongler, julekuler eller hva du måtte ønske. Ingenting er som selvlaget, i tillegg så lukter det godt av skog. Her får du tips til hvordan du kan binde kransen. https://www.youtube.com/watch?v=Wj29BLtTD0k

Dette var noen tips til hjemmelaget julepynt.

 

Her får du noen flere tips fra WD-40 du kanskje får behov for i førjulstiden.